eÇift Yaşam

2019 yaklaşıyor, Olmak İstediğin İnsana Ne kadar Yaklaştın?

21. Yüzyıl’ın, insanlar arasında görünmez bir şekilde varlığını sürdüren bir gerçeği var, “değişim”. Adeta saatler hatta saniyeler boyunca bile bir şeyler değişiyor. Ve bu değişimin içerisinde siz de sürekli kendinizi değiştirmek ve geliştirmek zorunda hissediyorsunuz. Sonunda olmak istediğimiz bir insan olduğu için mi böyleyiz yoksa sadece bu yüzyıl mı bize bunu aşılıyor bilinmez fakat hem fikir olduğumuz konu değişiyor, gelişiyor ve olgunlaşıyoruz. Peki, sen hedefine ne kadar yaklaştın?

2018 yılının başında eminiz ki kendine hedefler koydun. Bu yıl 5 kilo vereceğim, 20 kitap okuyacağım, daha çok çalışacağım ya da daha çok seyahat edeceğim gibi. Aslında bu tür yapılacaklar listesi hazırlamak özünde insanı yaşama ve toplumsal olanın bir parçası olmaya motive eder. Bu açıdan kaliteli ve faydalı bir faaliyettir. Fakat kurulan hayaller gerçekçi olmadığında ve insan bunu gerçekleştiremediğinde de özgüven kaybına uğrama tehlikesi ile karşılaşabilir. Bu noktada önce gerçekçi hedefler koymak faydalı olabilir. Olmak istediğiniz insana ulaşmak için öncesinde kendinizi gerçekten tanıdığınızı söyleyebilir misiniz?

Sınırlarınızı ve yeteneklerinizi tam anlamıyla biliyor musunuz? Ya da gerçekten ihtiyacınız olan şeyi biliyor fakat kendinize yalanlar söyleyerek bunları erteliyor musunuz? Sürekli keşfetmek, sürekli yeni deneyimler peşinde koşmak ya da sırf yapmış olmak için yapılan çoğu şey aslında psikolojide insanın varoluşundaki bir eksikliğe işaret ediyor olabilir. Bu aşırı deneyim tutkusu arttıkça da doyumsuzluk ve tatmin olmama başlıyor. Olmak istedin insana ulaşamamış hissetmenin nedeni bu olabilir mi? Kendi öz ve temel ihtiyacımız olan sevgiden, aşktan, arkadaşlıktan ya da ailesel ilişkilerden kaçmak?

Kendinize bugün ve hatta şu an hayatta hangi duygudan kaçıyorum diye sorun. Belki de kaçtığınız asıl şey sevgi, aşk ya da birisine gerçekten çok fazla özen gösterme duygusudur. Belki olmak istediğin insana ulaşmak için hedeflediğin hiçbir şeye tam anlamıyla ulaşamıyor olmanın nedeni de.

Kendinize 2019’da hatta yeni bir yıl başlamadan önce bir şans verin. Bu yıl hedefleriniz arasında birisini çok iyi tanımak, birisine sevginizi gerçekten vermek ya da çok basit bir şekilde aşık olmak gibi şeyler olsun. Kendinize yeni bir şansı ise eÇift ile verin çünkü aşk burada başlar! www.eCift.com