Yaşam

Kozada Saklanma, Kozadan Çık!

Kozada Saklanma,
Kozadan Çık!

Hiç kendinizi bir kozada saklanıyor gibi hissettiniz mi? Yeniliklerden kaçtığınızı veya sadece hayatınızı kabullenerek bu şekilde yaşamaya devam ettiniz mi?

Ya da hala devam ediyor olabilir misiniz?

 Farkındalık

 Bazen bir başkası söyler veya bazen insanın kendisi fark eder kilitlenmiş monoton ve güvenli bir koza hayatıyla aslında yılların geçip gittiğini. Hep bir neden yaratırız, hep bir şey veya birinin suçu vardır. Farkındalık burada devreye girer. Kişi bir çekirdek sorun olduğunu fark ettiği an ancak değişim başlar.

 Nedir Bu Farkına Varma Durumu?

Hepinizin böyle bir arkadaşı mutlaka olmuştur. Her fikrinize, her önermenize karşı bir nedenir vardır. Bahsedeceğimiz insan finans sektöründe, beyaz yakalı dediğimiz, gözde ve başarılı bir insan. Yine de mutsuz bir ilişki ve monoton bir hayat ile her günü aynı geçer. Her dediğinize aynı cevapları verir.

-Zamanım çok az. İşler çok fazla. Bu havada asla çıkamam. Yemek yapmak için fazla yorgunum. İlişkimde mutlu değilim ama sonlandıramıyorum da.

Oysa farkında değildir. Zaman yaratılır. İşler fazla olabilir ama dünyada tek çalışan siz değilsiniz. Herkes bir şekilde kendini dışarı atacak bir sebep buluyor, siz neden bulamayasın. Herkes her gün eve servis ile yaşamıyor. Mutsuz ilişkiler sonlanmadıkça kozaya kapanış devam ediyor.

Korkmamalı hiçbir şeyden.

Hayatınız neden renkli değil, neden değişmiyor, neden konfor alanınız olan kozadan çıkmıyorsunuz? Korkularınız nedir?

Yüzleşmeli, değişime adım atmalı.

Şimdi, şu an! Ne dersiniz?