Kalp Çarpıntısı

Kırmızının Sırrı

 

 

Zevkler ve renkler tartışılmaz. Ancak, renklerin algı ve hislerimiz üzerindeki etkileri bilimsel olarak araştırılabilir.

Hastane odaları, politikacıların takım elbiseleri için renk seçilirken göz önünde bulundurulan bu etkiler, bir başka araştırmaya konu oldu. “Kırmızı” sizi daha çekici mi gösteriyor?

Araştırmacılar, 2 gruba kadın siyah beyaz kadın fotoğrafları göstererek, fotoğrafın ne kadar ilgi uyandırdığını ölçtü. Bir grup fotoğrafı kırmızı fonda görürken, diğer grup için başka fon renkleri kullanıldı. Sonuçlar karşılaştırıldığında, fotoğraftaki kadını kırmızı fonda gören grubun katılımcıları, diğer grup üyelerine göre daha çekici bulduğu tespit edildi. Ayrıca, buluşma istediği ve buluşmada harcanacak paranın miktarı da kırmızılı grupta daha yüksek oldu.

Bir başka ilginç nokta, bu durumun kırmızıdan kaynaklı olduğunu katılımcıların hiçbirinin düşünmemiş olması. Hatta kadının yüz ifadesi, kıyafet tarzı ve kırmızı fon gibi etkenleri etki miktarına göre sıralamaları istendiğinde fon rengi en az etkili olarak belirtilmiş.

Bu araştırmanın farklı versiyonlarını da gerçekleştiren araştırmacılar, sonuçların kadının fiziksel özellikleri, yüz ifadesi va kıyafetlerinden bağımsız olduğunu gösterdi. Diğer araştırmalar da sarışın, esmer, elbise, kazak, gülümseme gibi etkenlerin kırmızı fona göre etkisiz olduğunu onaylandı. Aynı fotoğrafta tişört rengini kırmızı, mavi ve yeşil olarak değiştirerek benzer sonuçlar elde eden araştırmacılar, önemli bir ipucu veriyor.

Dikkat çekmek istediğiniz zaman, aksesuarlarınızdan biri mutlaka kırmızı olsun. Kırmızı ruj, kırmızı oje, kırmızı bir fular, gömlek ya da şapka kalabalığın içinden sıyrılarak daha çekici görünmenizi sağlayabilir. Tam tersi durumlarda, sıradan gözükmeniz gerektiğinde kırmızıdan kaçınmanızda fayda var.
 

 

 

Benzer Yazılar:

Renkler De Psikolojinizi Etkiliyor!
Doğru Elbiseyi Seçmenin Püf Noktaları
Sevgilinizin Ailesiyle Tanışmadan Önce
Güzellik İle İlgili Yanlış Bilinenler
Renkleri Hatırlamak

eÇift – Aşk Burada Başlar.