Ruhun Gıdası

Mayıs Ağaçlarının Hikayesi


1 Mayıs, İşçi Bayramı ve Emek ve Dayanışma Günü olarak hafızamızda yer alsa da bazı kültürlerde bambaşka bir özelliğe daha sahip. İlan-ı Aşk Günü de diyebileceğimiz, baharın gelişinin kutlandığı bugünün hikayesi uzun yıllar öncesine dayanıyor.

Almanya, Avusturya’da 16.yy’dan bu yana kutlanmakta olan gün İngiltere, İrlanda ve Amerika – İtalya’nı bazı kesimlerinde renkli görüntülere sebep oluyor.
Yüksek bir ağacın ya da direğin renkli kurdelelerle süslendiği meydanlar ve bahçelerin yanı sıra, evli olmayan erkekler 30 Nisan gecesi sevdikleri kadının bahçesindeki bir ağacı ya da evinin önüne küçük bir mayıs ağacı yerleştirerek süsler. Bu süslü ağaçlar, onlara sevildiklerini gösterir. Bu minyatür ağaçlar, 1 Haziran’a kadar konumlandığı pencerenin önünde ya da bahçede bırakılır. Bu bir ayın sonunda ağacı koyanların onu almaya gelmesiyle gizem çözülür ve gizli hayranın kim olduğu anlaşılır. Ağacı koyan erkek, eğer aile tarafından kabul edilirse ödüllendirilir. Sevilen kadın tarafından kahveye davet edilmek, kadının annesi tarafından kek ikram edilmesi gibi ödüller mayıs ağacı için harcanan çabanın tatlı bir karşılığıdır.

Sevgiyi göstermenin güzel ve renkli bir yolu olan mayıs ağaçları, bazı bölgelerde Mayıs ayında hala gözlemlenebilir.

Herşeyin oldukça hızlı tüketildiği günümüzde, 1 ay sabır gösterip ağacın sahibini beklemek ilginç bir deneyim olabilir.

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.