Kalp Çarpıntısı

İlişki Bitiren Cümleler

 


 
İki insanın arasındaki iletişim ilişkiler için çok belirleyicidir. Aynı fikirde olmasanız da farklı görüşlere saygı göstermek ve empati yapmanız gerekir.

Ancak, tartışmak da tıpkı anlaşmak kadar ilişkinin olmazsa olmazıdır.  Fazla sık ve şiddetli olmadığı sürece tabii ki.

Açken, yorgunken, iş ya da başka bir dış sebepten gerginken anlayış ve sabır oranı düşer. Böyle zamanlarda tartışma riski daha fazladır. Önemli olan, böyle anlarda ipin ucunu kaçırmamak ve aşırıya kaçmamaktır. Düşünmeden söylediklerinizle sevdiğinizi kırdığınıza, gönlünü kazanmak zor olabilir.
En sık kullanılan ve en çok kıran cümlelerden özellikle kaçınmanızı tavsiye ederiz.

Sevdiğiniz ne kadar anlayışlı olursa olsun, bu cümlelere aynı sabırı gösteremeyebilir.
 
 
Beni böyle kabul et, değişmem:  İlişkiye karşınızdakini değiştirebileceğinizi düşünerek başlamak yanlıştır, çünkü insanların değişmesi çok zaman alır ve zorlamayla olmaz. Ancak, asla değişmeyeceğini ifade edip “ya sev, ya terket” imasında bulunmak da bir o kadar sakıncalı. Zaman zaman sevgilinizle orta yolu bulmak için bir adım atmaya hazır olduğunuzu göstermeniz gerekir. “Ben böyleyim” diyerek kestirip atmak, sorundan kaçmak; ilişkinin ve karşınızdaki kişinin sizin için değersiz olduğu anlamına gelir.

Belki de ayrılsak daha iyi olur: Bu anlamda bir cümleyi gerçekten ayrılmayı istemediğiniz sürece asla kullanmayın. Bir kere “ayrılık” konusu geçti mi, sarsılan güveni yeniden oluşturmak zaman alır. “Ayrılık” konusu bir kere aklınıza girmiştir bir kere. Ayrıca, “ayrılmayı” tehdit olarak kullanmak, karşınızdakinin gözünde küçük düşmenize sebep olabilir.

Eski sevgilim asla böyle bir şey yapmazdı: Sevgilinizi geçmişteki ilişkilere göre değerlendirmek yapabileceğiniz ennnn kötü hatalardan biri. Kim eski sevgiliyle karşılaştırılmak ister ki?  İlişkinizi günün şartlarına göre değerlendirin ve geçmişle karşılaştırmayın.

Yorum yok: Tepkinizi susarak göstermeyi tercih edebilirsiniz ama bunun sorunu çözmek yerine işleri yokuşa sürdüğünü de unutmayın. Yorum yapmamak aynı zamanda sevdiğinizin söylediklerini ciddiye almadığınız ve cevap vermeye gerek duymadığınız anlamına da gelebilir. Kendinizi o konuma koyup bir düşünün, ne kadar kötü hissederdiniz. İyi ya da kötü düşüncelerinizi paylaşıp ortak bir noktada buluşmak için çaba göstermeniz ilişkiniz için daha yapıcı olacaktır.
 
 

eÇift – Aşk Burada Başlar.