Kalp Çarpıntısı

Küçük Sevinçler, Sağlam Temeller

 

Hayatı paylaştığınız kişi ile mutlu anları yaşadığınız kadar, zor zamanları da atlatmanız gerekir. Bu dönemlerde yeterince destek olmadığınızda ilişki zarar görür ve iki taraf birbirinden uzaklaşır.

Ekonomik zorluklar, sağlık problemleri gibi öngöremeyeceğiniz durumlar sabır ve güç gerektirir. Sevdiğiniz işte zor bir gün geçirmişse ya da uzun yıllar beraber yaşadığı kedisini kaybettiyse onun yanında olduğunuzu göstermenin ne kadar önemli olduğunu tahmin edersiniz.

Ancak, iyi dönemleri de es geçmemek lazım. Mutlulukları paylaşmanın tıpkı zor günlerde destek olmak kadar önemli olduğunu biliyor muydunuz?

Kaliforniya Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, olumlu gelişmelerde sağlanan desteğin ilişkiler için çok daha belirleyici olduğunu gösteriyor. İlişkinizin temellerini sağlamlaştırmak istiyorsanız, küçük mutlulukları kaçırmayın. Bu mutlulukları paylaşmadığınız takdirde birbirinizden giderek uzaklaşmanıza sebep olacak bir süreç başlatmış olursunuz.

İlgi: Sevdiğinize ilgi gösterin. Gününü nasıl geçirdiğini sorun, önemli bir şey anlatıyorsa işinizi birkaç dakikalığına bırakın ve hislerini paylaşın.

Dikkat: Sevdiğinizin ruh halinden anlattıklarının onun için ne kadar önemli olduğunu anlayabilirsiniz. Siz de aynı şekilde kendi beden dilinize dikkat etmelisiniz. “İlgileniyormuş gibi yapmak” yetmez, gerçekten dikkatinizin onda olduğunu göstermeniz gerekir.

Merak: Merak da ilginizin göstergesidir. Aşırıya kaçmadan göstereceğiniz merak sevdiğinizi motive edebilir. Küçük mutluluklarını da sizinle paylaşmasını sağlayabilir.
Sevdiğinizin takımı önemli bir maç kazandığında siz de sevinin.  İlgi alanlarını z farklı olsa da, bunun onun için ne kadar önemli olduğunu anladığınızı gösterin.  Böyle durumlar, ilişkinizi sağlamlaştırmak ve zor zamanları daha kolay atlatmak için önemli fırsatlardır.

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.