Kalp Çarpıntısı

Şimdi Gel De Gör Beni!

 

İnsan hayatı boyunca çeşitli insanlar tanır, kimiyle yakınlaşır, kiminden uzaklaşır. Aşklar da zaman zaman alevlenir, zaman zaman hayal kırıklığına sebep olur.
İlk defa ayrılık yaşıyorsanız, ayrılığın acısı hiç bitmeyecek, bir daha hiç kimseyi sevemeyecekmiş gibi hissedebilirsiniz. Ancak, yanılıyorsunuz.

Bir gün, geriye dönüp baktığınızda bu kadar kötü hissettiğinize şaşıracak ve kendinizi tanıyamayacaksınız. İşte o an geldiğinde, yeni bir maceraya hazır olduğunuzu anlayabilirsiniz.

Yeni bir aşka, mutlu bir beraberliğe hazır olduğunuzu gösteren bazı ipuçlarını kendinizde gözlemleyebilirsiniz.

 

Kendinizle başbaşa olmak rahatsız etmiyor:  Zor bir ayrılık dönemi geçirenler bilir, bu dönemde yalnız kalmak dayanılmazdır. Aile, arkadaşlar mutlaka her zaman birileriyle buluşulur ve kafa dağıtılır. Odanıza çekilip kitap okumak, sevdiğiniz bir filmi izlemek sizi çeşitli anı ve düşüncelere götürmüyor ve artık daha sakin ve güvenli hissediyorsanız, bu iyiye işaret.

Geçmiş ilişkinizi tarafsızca değerlendirebiliyorsunuz: İlk dönemler, karşı tarafı suçlayarak, kızgınlığınızı ona yönlendirerek geçirdiğiniz günleri geride bırakıp objektif değerlendirmeler yapabiliyor musunuz?  Arada kendi hatalarınızın da bulunduğunu kabul ediyor ve ilişkinizin geçmişte kaldığını kabullenebiliyorsanız ayrılığın en zor kısmını atlatmışsınız demektir.

Yeni bir ilişki için çırpınmıyorsunuz: Gittiğiniz her yerde, yeni biriyle tanışmaya çalışıp yeni bir ilişki arayışında olmak, ayrılığın izlerini yeni biriyle daha kolay atlatabileceğiniz inancından kaynaklanır. Ancak, henüz kendinizle barışmadan, ayrılığı kabullenmeden yeni bir ilişki size umduğunuzu veremeyebilir, tam tersine duruma yeni hayal kırıklıkları eklemenize sebep olabilir. Eğer, kendinizi akışa verdiyseniz ve sevgiliniz olmadan da iyi olduğunuza ikna olduysanız yeni ve güzel bir ilişkiye gerçekten hazırsınız demektir.

Ne istediğinizi biliyorsunuz: Her ilişki, iyi ya da kötü deneyimlere imkan verir. Geçmişte ayrılıkla biten bir ilişki, size ileride beraber olacağınız insanı belirlerken yol gösterir. Geçmiş ilişkinizde kendinizi de daha iyi tanır, gelecekte karşınızdakilerden neyi beklediğinizi ve neyi kesinlikle kabul edemeyeceğinizi bilirsiniz. Bu kriterlerin farkına vardıysanız, ayrılık sizin için geçmişte kalmış demektir.

Kabusların yerini rüyalar alıyor: Rüyalar, bilinçaltınızın yansımalarıdır çoğu zaman. Ayrılık döneminde, düşünceleriniz sık sık ilişkinize ve duygularınıza kayar. Kötü hisleriniz de kabuslara yol açar. Ancak, bunlar gittikçe azalır ve rahat uykularınıza, tatlı rüyalarınıza geri dönersiniz. Bu durum, bilinçaltınızın da ayrılığı atlattığına işaret olabilir.

eÇift – Aşk Burada Başlar.