Kalp Çarpıntısı

Erkekleri Bunaltan Sorular

 

İlişkinin uzun ömürlü olması, iki tarafın birbiriyle doğru şekilde iletişim kurmasına bağlıdır.

Karşılıklı anlayış ve saygı, bu iletişimin temel taşlarındandır.

Karşınızdakini tanıdıkça onu sevindiren ve kızdıran şeyleri çok iyi bilirsiniz. Gene de bile bile yapılan bazı hatalar vardır. Erkeklerin hoşlanmadığı bazı soruları ısrarla sormak gibi.

En yakınınız olması sebebiyle herşeyinizi paylaşmak isteseniz de bazı konuları kız arkadaşlarınızla tartışmak daha sağlıklı olabilir.

  • “Bu kıyafet beni nasıl gösteriyor?”, “Sence kilolu muyum?”, “Saçımı sarıya boyasam yakışır mı?” gibi sorular bir erkeği sıkar. Nasıl cevap vereceğini bilemez çünkü bazı durumlarda gerçeği söylemek başına iş açabilir.


  • “Eski kız arkadaşın nasıl biriydi?”, “Onunla barışmak ister miydin?” gibi geçmişi kurcalayan sorulara hiç gerek yok. Sevgilinizi günün şartları altında ve olduğu gibi kabul ederek değerlendirin. Geçmişi geride bırakamayanların geleceği olmaz.


  • “Sence 10 yıl sonra nasıl bir ilişkimiz olacak?”, “Benimle yaşlanmak ister misin?” soruları fazla ileri geleceği konu aldığı için sevdiğinizin gözünü korkutabilir. Kendinizi düşünün, bırakın 10 yılı, 10 gün sonra bile nasıl olacağını bilemezsiniz. Zaman geçtikçe insan ve çevresiyle ilişkileri değişir. Bu tip soruları sormak yerine bırakın zaman kendi işini yapsın.


  • “Gittiğinde beni arar mısın?” “Yatmadan önce mesaj atar mısın?” “Uyanınca haber verir misin?” soruları diğerlerine göre daha masum gözükebilir. Ama uzun vadede bir erkeği çok sıkar. Sizi seven biri, içinden geldiğinde zaten arar ve mesaj atar. Merak edeceğinizi bildiğinden de kendiliğinden haber veririr. Ancak, onu bunları yapmaya mecbur bırakırsanız tam tersine sebep olabilirsiniz.


  • “Sence bu kız güzel mi?” sorusuna verilebilecek iki cevabı bir düşünün. Gerçekten güzel birinden konuşuluyorsa “Evet” cevabı, sizden başkalarını da beğendiği anlamına geldiğinden sizi rahatsız edebilir. “Hayır” cevabı ise, dürüstlüğüne gölge düşürebilir. Bu gibi arada bırakacak soruları sormaktan kaçının.

Size yapılmasını istemediğiniz şeyleri karşınızdakine yapmaktan kaçının. Zor durumda kalmayı ve zor sorulara zorla cevap vermeyi kimse istemez.

eÇift – Aşk Burada Başlar.