Ruhun Gıdası

Saç, Bir Karakter Meselesi


Bir kadının en değerli varlığı saçlarıdır. Kuaför biraz fazla kesti mi ağlayanlar da bunun en güzel göstergesi. Bir değişiklik istendiğinde, ilk önce saç modeli ya da rengi ile oynanır. En çok bakım da gene saçlara yapılır.

Bu kadar önem verdiğimiz saçlarımızın karakterimizle ilgili ipuçları da barındırdığını biliyor muydunuz?

Kısa kesim: Pratik ve kolay kullanımlı bu modellerin tercih edilmesinin sebebi bakım kolaylığı. Ancak, genellikle erkekler modeli olarak kabul edilen kısalıktaki saçlara sahip kadınlar, kendine güveni yüksek kişiler  olarak karşımıza çıkar. Herkes kolay kolay böyle modeller kestiremez.

Kısa küt kesim: Kulak altı ya da omuzların hemen üstü küt kesim, risk almayı sevmeyen kadınlar için ideal saç modelidir. Ne uzun, ne kısa boyuyla hem pratik hem de ciddi iş ortamlarına uygun bu modeli birkaç aksesuarla tamamlayarak trendlere ayak uydurmak da mümkün.

Uzun ve kat kat: Bu model, pratik ve uzun saç sevenlerin en çok tercih ettiğidir. Ancak, kat kat kesimi tercih edenler saçlarını kolay kolay değiştirmek istemezler. Boyunu da kısaltmaktan hoşlanmazlar. Değişikliğe açık olmayan, bildikleri ortamlarda rahat eden yapıları vardır.

Kahkül: Kahkül, kişiye gizem katar. Arkasına saklanabileceğiniz ya da kusur kapatabileceğiniz bir yapısı vardır. Genelde utangaç, daha içe kapanık kişiler tarafından tercih edilir.

Sarı: Saçlarını bilinçli olarak sarıya boyayan kişiler bazı klişelerle başetmek zorundadır. Saflık ve düşük zeka ile bağdaştırılan bu saç renginin bir gerçeği; açık sarı saçın uygun ten rengine sahip kişileri daha genç gösteriyor olmasıdır. Zeka ya da algı ile ilgili doğrudan bir bağlantısı yoktur.

Kızıl: Çocukluklarından beri dikkat çekmeye alışmış doğal kızıllar, güçlü, gurulu ve insiyatif sahibi kişilerdir. Genç yaşlarda hiç sevmedikleri saç rengini yaşları ilerledikçe benimserler.

Doğal kıvırcık: Genelde kendine güvenleri yüksek ve espirili kişilerdir. Saç fırçasıyla verdikleri uzun mücadelelerin sonucu böyle bir yapı kazandıkları yönünde espiriler yapılır. En değişik modelleri yapanlar da en  kıvırcık saçlara sahip olanlardır. Değişiklik severler. Çok da hareketlidirler.

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.