Ruhun Gıdası

Güzellik İle İlgili Yanlış Bilinenler

 


Güzellik, özellikle kadınların oldukça önem verdiği bir konu. İlk izlenimleri, kendimize güveni belirler ve duruşumuzu değiştirir.

Bu kadar önem verilmesine rağmen, yanlış bilgilerin sonucu olarak en sık hata yapılan  alan; kişisel bakım. Bahsi geçen hataların birkaçını kendimizin de yaptığını fark ettik ve bu yaman çelişkiye bir son vermek üzere, yanlışları gidermeye karar verdik.

Parfüm: Parfümü kulağınızın arkasına sıkanlardan mısınız? Eğer cevabınız evetse, bu zamana kadar hep yanlış yere sıkıyormuşsunuz. Kulak arkası bezleri parfümün kokusunu değiştirebilir. Uzmanlara göre, el bilekleri ve dirseklere sıkılan parfüm daha etkili oluyor.

Fondöten: Fondöten uygularken tüm yüzünüzü eşit şekilde kaplaması için özen gösterenlere müjde! Bu kadar zahmete girmek gerekmiyor. Tüm derinizi kaplayan fondöten ona doğal olmayan, ağır bir görünüm kazandırır. Oysaki, doğru renk ve yapıdaki fondöteni yalnızca ihtiyacınız olan bölgelere sürüp daha doğal ve güzel bir görünüm kazanabilirsiniz.

Sivilceler: Çikolata sivilce yapar mı? Çoğumuz çikolata tüketiminin sivilce sayımızla doğru orantılı olduğunu düşünüyoruz. Ancak, yanılıyoruz. Bu yanılmanın sebebi, daha çok çikolata tüketilen dönemlerde hormon seviyelerimizin de değişmesi olabilir. Yani hem çikolata yeme isteğimizi arttıran hem de sivilcelerin sorumlusu olarak hormonları suçlayabilirsiniz. Bunun dışında, akne sorunu bulunanlarda çikolata tetikleyici olduğundan doktorlar tüketilmemesini önerir.

Uçları kırık saçlar: Kırık ve çatallaşmış saç uçlarını onarmak mümkün değil.  Ancak, bu uçları keserek sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz. Saçları onardığını iddia eden ürünler yalnızca geçici bir süre için çözüm sunar.

Göz altı kapatıcısı: Göz altı torbalarını kapatmak için kullanılan “concelaer”ın (göz altı kapatıcısı) cildinizden birkaç ton açık olması gerektiğine dair yaygın bir görüş var. Ancak, bu göz altlarınıza daha da dikkat çekmenize sebep olur. Morluklarınızı dengeleyecek sarımsı bir tondaki kapıtıcı çok daha iyi sonuçlar verir.

Güneş kremleri: Güneşin zararlı ışınlarından korunmak özellikle cilt için çok önemlidir. Güneşe maruz kalan ciltlerin daha çok kırıştığı, daha çabuk yaşlandığı kolayca gözlemlenebilir. Çocukluktan itibaren kremlerle bu etkileri en aza indirmek gerekir. Alman model Heidi Klum, kışın bile UV korumalı yüz kremi kullandığını ve  güzelliğini buna borçlu olduğunu belirtiyor.  Ancak, şimdiye kadar kullanmadıysanız “iş işten geçti” demeyin ve hemen kullanmaya başlayın. Özellikle yaz aylarında günde bir kere uygulamak yeterli olmayabilir. Ara ara tekrarlamayı unutmayın.

 

 eÇift – Aşk Burada Başlar.