Kalp Çarpıntısı

Aşkta Şansınızı Arttırın!

 

 
Aşk hakkındaki bilginizi arttırarak şansınızı da arttırabileceğinizi biliyor muydunuz?

İlginç olduğu kadar işinize de yarayacak detayları özetledik, size de okumak kalıyor.
 

  • Karşınızdaki hakkında ufak detaylar hatırlamak, gerçek ilgi belirtisidir. Yalnızca karşınızdakini etkilemek değil, onu gerçekten dikkatle dinlediğinizi ve kendisiyle ilgi şeylere önem verdiğinizi gösterir. Ufak ayrıntıları hatırlamak gerçek çaba ve istek gerektirir.
  •  

  • Erkeğin konuşmaya başlamadan önceki duruşu ve vücut dili, karşısındaki kadının hakkında edindiği ilk izlenimin %80’ini oluşturur. Kendine  güvenen bir erkek, enerjisi ve duruşuyla daha endişeli ve güvensiz bir erkeğe göre 1-0 önde başlar. Erkeğin bakışları ve ilgisi bir kadın için oldukça önemlidir.
  •  

  • Bir erkeğin bir kadına aşık olma ihtimali, tehlikeli bir durumda karşılaşırlarsa daha yüksektir. Örneğin, yüksekte  sallanan bir asma köprüde ya da trafikte karşı kaldırımdan gelirken hızla yaklaşan bir arabanın çarpa tehlikesi durumunda beyindeki dopamin seviyesi yükselir. Dopamin seviyesinin yükselmesi hem erkek hem de kadınlarda yoğun aşk ve romantik sevgi duygularıyla doğrudan bağlantılıdır. Kısacası, birini kendinize aşık etmek istiyorsanız, ofis gibi sıkıcı ortamlardan çıkıp beraber maceraya atılmanız gerekiyor.
  •  

  • Erkekler, kadınlara göre daha hızlı aşık olabiliyor. Erkeklerin genellikle 3. buluşmadan sonra yoğun duygular hissetmeye başladığı gözlemlenirken kadınların 14 buluşmaya kadar temkinli olduğu tespit edilmiş. Ancak, “Breakthrough for a Broken Heart“ (Kırık Bir Kalp için Atılım) kitabının yazarı Paul Davis bu araştırmayla aynı fikirde değil. İki tarafın da 6. buluşmya yakın aşık olduğunu savunuyor. Siz kimi haklı buluyorsunuz?

 
Bu bilgilerden fazlasını okumak isterseniz önceki yazılarımıza göz atabilirsiniz.
 
Aşk Hakkında Bilmediğiniz İlginç 5 Detay
Aşkın Etkileyici Gerçekleri
Aşkın Vücudumuz Üzerindeki Etkileri
 

eÇift – Aşk Burada Başlar.