Ruhun Gıdası

Saçlarınız Da Tatili Hakediyor!

 

Yazın sıcağından vücudumuzun her yeri etkileniyor. En çok ihmal edileni de saçlarımız oluyor.

Güneş, deniz ve nem siz daha farketmeden saçlarınızı yıpratıp güçsüzleştirebilir.

Bunun önüne geçmek için basit ama etkili yöntemleri uygulamayı unutmayın.

 

Şampuan kullanmayın: Özellikle yazın, çok terlediğimizden, bazı günler 2 ya da 3 kere duş aldığımız olur. Sık sık alınan duşlar sırasında şampuan kullanmanız saç köklerinizi ve kafa derinizi kurutur. 2-3 günde 1 defa kullanmak, her seferinde şampuanla yıkamaktan daha sağlıklı olduğu gibi daha ekonomiktir de.

Güneşten korunun: Tıpkı cildinizde olduğu gibi saçlarınızda da koruma önlemleri almalısınız. Bol şapkalar, renkli bandalar hem başınıza güneş geçmesini engeller hem de saçlarınızı korur.

Saç şekillendirirken dikkat: Isı ile saç şekillendiren aletleri mümkün olduğu kadar az kullanın. Hatta hiç kullanmasanız daha iyi. Fön, maşa gibi işlemlerle saçınızı ayrıca yıpratmayın. Zaten normalinden kuru olan saçlarınıza bir darbe de siz vurmayın.

Saçlarınızı boyamayın: Uzmanlar, tatile gitmeden saç boyanmaması gerektiğini özellikle vurguluyor. Boya içerisindeki kimyasalların etkisi yaz aylarında daha da yoğun hissediliyor. Ayrıca, güneşi gören saçlar denizin de etkisiyle rengi muhafaza edemediğinden saçlarınız istemediğiniz bir renk alabilir.

Bakım uygulayın: Tatil dönüşü ya da yaz bitiminde saçınıza kendi hazırlayacağınız ya da satın alabileceğiniz maskelerle besleyebilirsiniz. Uçlarını kestirip canlandırmak da iyi gelecektir. Yıpranmanın derecesine bağlı olarak kuaförünüze danışarak özel bakım ürünleri de kullanabilirsiniz.

Bol sıvı tüketin: Yazın kaybedilen sıvının sadece organlara değil, cilde ve saça da olumsuz etkileri vardır. Saçın doğal nem dengesi bozulmasın istiyorsanız, bol su içmeye ve sıvı içecekler tüketmeye özen gösterin.

eÇift – Aşk Burada Başlar.