Şifa Niyetine

Hem Yiyin, Hem Yakın!

 

Yaz geldi ama vücudunuzu forma sokmak için henüz geç değil.
Bu süreçte yağ yakan yiyeceklerden yardım almaya ne dersiniz?

Yeşil çay: Yeşil çayın metabolizmayı hızlandırdığı ve yağ yaktığını çoğumuz biliyoruz. Hemen hemen her beslenme programında günde 2 bardak yeşil çay tüketilmesi önerilir. Sıcak yaz mevsiminde buzlu çay olarak da tüketebileceğiniz yeşil çay listemizin başında yer alıyor.

Keten tohumu: “Keten tohumu nasıl yenir ki?” diye düşünüyorsanız, salatanıza ya da sabahki müslinize katıp tüketebilirsiniz. Özellikle kadınlara menopoz dönemlerinde metabolizmalarını düzenlemesi için önerilir.

Lifli besinler: Sindirime yardımcı lifli besinleri tüketmek oldukça önemli. Tahıl ve baklagiller, brokoli, ıspanak, karnıbahar gibi sebzeler bu gruba dahil edilebilir.

Üzüm: Antioksidan içeren üzüm, doğru miktarlarda tüketildiğinde vücudun yağ yakmasına da yardımcı oluyor. Ancak, fazla tüketildiğinde şekeri problem yaratabilir.

Maydonoz: İçerdiği flavonoidler sayesinde antioksidan özelliğe sahip maydonoz, bağışıklık sisteminin dayanıklılığını arttırır.

Süt ürünleri: Doğru miktarda tüketilen süt ürünleri hem sindirim sistemimizi çalıştırır hem de bölgesel zayıflamalar için idealdir.

Acı biber: Kırmızı acı biber, kan dolaşımını hızlandırır ve vücut ısısını arttırır. Bu artış, yağ yakımını da hızlandırır.

Kuruyemiş: Lifli yapısı ile bağırsaklara iyi gelen kuruyemiş, insulin direncini de arttırır. Ancak yağlı yapısı sebebiyle gereğinden fazla tüketilmemelidir.

eÇift – Aşk Burada Başlar.