Kalp Çarpıntısı

İnternetteyken Hoşlandığını Nasıl Anlarsınız?

Bir bakış, bir gülüş bazen karşımızdakinin bizimle ilgilendiğini anlamamıza yeter de artar bile. Gözleri kaçırmak, yanakların kızarması da öyle. Peki ya yüzyüze olmadığınız durumlar?

Günümüzün popüler tanışma ortamı internette birinden hoşlandığınızı ya da sizinle ilgilenildiğini nasıl anlayacağınızı biliyor musunuz?

Güncel bir araştırma, internet kullanıcılarının alışkanlıklarını inceleyerek en çok kullanılan yöntemleri belirledi. Yabancısı olmadığınıza eminim.

    • Hızlı cevap: Yazışırken karşınızdakini bekletmeden hızlıca cevap yazmak en açık ilgi göstergesidir. Sizi bekletmemek, mesajlarınızdan heyecanlandığını ve muhabbetinizden hoşlandığını belli etmek için hemen cevap yazanlara dikkat.
    • Gülücük: Sanal ortamda karşınızdakinin duygularını mimik ve jestlerini görmeden anlamak oldukça zor. Yanlış anlaşılmayı önlemek ve duyguları belli etmek için : ) gibi gülücükler yazışmaların olmazsa olmazı. ; ) gibi gülücükler daha etkili olur. Ancak, fazla gülücük ciddiyetinize gölge düşürebilir unutmayın.
    • Samimi paylaşımlar: Zaman ve sohbet ilerledikçe arkadaşlık da ilerler ve yazıştığınız konular değişir. Daha içten ve özel meseleleri paylaşmaya başlarsınız. Böyle konuları sizinle paylaşmaya başladığında, fikirlerinize önem verdiğini ve hayatıyla ilgili önemli meseleleri sizinle paylaşmayı istediğini anlayabilirsiniz.
    • İltifat: En klasik yöntemlerden biri olan iltifat, gerçek hayatta olduğu kadar sanal ortamda da etkili. Yerinde bir iltifat ile karşınızdakini gülümsetebilir ve ilginizi belli edebilirsiniz.
    • İlk izlenim: Özellikle arkadaş siteleri üzerinden gerçekleştirilen yazışmalarda profil bilgileri ve fotoğrafları, kişi hakkında bir izlenim edinmenizi sağlar. Örneğin sizi etkilemek isteyen biri bilgilerini eksiksiz doldurur ve özenle seçtiği bir profil fotoğrafı yükler. Aynı şekilde siz de biraz zaman ayırıp düzenleyeceğiniz profille iyi bir izlenim bırakabilirsiniz.

www.ecift.com – Aşk Burada Başlar.