Kalp Çarpıntısı

Mutluluğunuza Engel Olan Alışkınlıkları Bırakın


Farkında olmadan kendi mutluluğunuzu baltalıyor olabileceğinizi biliyor muydunuz?
Bazı alışkanlıklarınızı değiştirerek  daha mutlu ve huzurlu olmak sandığınızdan çok daha kolay. Dertlere odaklanmak yerine, iyi giden ve sizi iyi hissettiren şeylere odaklanmak sadece bir başlangıç.


Değişikliklere açık olun:

Çoğumuz için tanıdık, bilindik şeyler tercih sebebidir. Bilinmedik durumlar, seçenekler gözümüzü korkutur. Hakkında fazla bilgi sahibi olmadığımız seçenekleri değerlendirmek yerine, bildiğimiz birşeyi seçmek daha kolaydır. Oysaki, yeni demek kötü demek değil. Çoğu zaman yeni seçenek, sizin için daha avantajlı değişiklikleri beraberinde getirir. Korkmayın ve kolaya kaçmayın. Tebdil-i mekanda ferahlık vardır.

 

Başkalarını suçlamayı bırakıp hatalarınızı kabul edin:

Yapılabilecek en kolay şeylerden biri sorumluluk almamak ve kötü giden birşeylere bahane bulmaktır. Oysaki tam da bu yüzden mutsuzluğunuza sebep olan durum devam eder. Sorumluluğu üzerinize alıp harekete geçerseniz, istenmeyen durumları bertaraf edebilirsiniz. Hataları kabul etmek, kendinizle barışmanızı ve iç huzurunuzu arttırmanızı sağlar.

 

Planlarınızı ertelemeyi bırakın:

Bazı insanlar geleceğe dair hayal kururken bazıları çoktan harekete geçmiş ve yolu yarılamıştır. Gerçekleştirebileceğinizi bildiğiniz, planladığınız şeyleri ileri atmak yerine başlamak, sizi hayal kurmaktan çok daha mutlu eder. İşin sırrı yalnızca “başlamak”, çünkü hepimizin çok iyi bildiği üzere bir kere başladığınızda gerisi çorap söküğü gibi gelir.

 

Değiştiremeyeceğiniz şeyleri kabullenin:

Bazı durumlar kontrolümüz dışında gelişir. Ne kadar çabalasak da sonucu etkileyemez, kendi kendimize daha da hırslanırız. Örneğin, bir yakınımızın ciddi bir hastalığı ya da sürekli kötü giden havalar konusunda durumu kabullenip ona göre davranmaktan başka bir seçenek yoktur. Duruma karşı gelmek sadece daha çok yıpranmanıza sebep olur. Bazen oluruna bırakmak gerekir.

 

Elinizdekilerin değerini bilin:

Çoğu zaman elimizdekilere değil, eksiklere odaklanırız. Birşeyin değerini de en çok gittiğinde anlarız. Bu durumda kalmamak için arada bir durup ne kadar şanslı olduğumuzu kendimize hatırlatmamız gerekir. Sağlıklı, karnı tok olduğumuz her an tüm dertler anlamını yitirir. Ayrıca, zaman geçtikçe herşeyin olması gerektiği gibi olduğunu daha iyi anlarsınız. “Her işte bir hayır vardır” derken elimizdekilerin farkına varmak mutluluğunuzu arttıracaktır.
Genel itibariyle kötü bir dönem geçiriyorsanız, size yardımcı olabilecek birkaç tavsiyemiz daha var.
“Kötü Dönemleri Hafif Atlatmanın Yolları” için tıklayın.

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.