Kalp Çarpıntısı

Aşkın Etkileyici Gerçekleri

 

Aşk koca bir okyanus, hakkında yazılacak o kadar çok şey var ki… Birsürü kitap okusanız, filmler izleseniz bile mutlaka bilmediğiniz birşeyler çıkar.

İşte aşk hakkında bilinmeyen ilginç 5 detay daha:

  • Shakespeare’in ünlü oyunu “Romeo ve Juliet”in hikayesine konu olan İtalya’nın Verona şehri, her yıl Sevgililer Günü’nde Juliet’e gönderilmiş 1.000’e yakın mektup alıyor. O mektupların akibetini bilmem ama bir kitapta toplansa okumaz mıydınız?

 

  • İlk defa buluştuğunuz birini etkilemek istiyorsanız, konuşma sırasında 2-3 kere ismiyle hitap edin. İsimle hitap etmek, tıpkı konuşurken yüzüne bakmak gibi ilgili olduğunuzu ve onu tanımaya hevesli olduğunuzu gösterir.

 

  • Azteklerin şefi Montezuma çikolatayı “aşk ilacı” olarak kabul edip 600 kadından oluşan haremine girmeden önce 50 fincan çikolata içermiş. Ancak, o günlerdeki çikolata şekerle karıştırılmadığı için son derece acı tadı olan kakaodan ibaretti. Yani 50 fincan sıcak çikolata içmenizi tavsiye etmiyoruz. Onun yerine hoşlandığınız biriyle buluşmadan önce naneli şeker kullanabilirsiniz. En azından olası ağız kokusunu bertaraf etmiş olursunuz.

 

  • Aşkı yakalayan çiftlerin 3te 2si ( %66) bir süredir tanıdıkları kişilere aşık olduklarını bildiriyor. İlk görüşte, hiç tanımadıkları birilerine aşık oranı daha az. Bu noktada çevrenize dikkat etmenizi ve işaretleri görmemezlikten gelmemenizi öneririz çünkü istatistikler yalan söylemez!

 

  • Kadınların %11i buluşacakları kişinin ismini internette aratarak ufak çaplı bir araştırma yapıyor. Erkeklere tavsiyemiz, Facebook’a yükledikleri fotoğrafların gizlilik ayarlarını kontrol etmeleri. Olur ya, bir fotoğraf yüzünden hayatınızın kadınını kaçırmanızı istemeyiz.

Tektaş yüzük geleneğinin nasıl başladığını merak ediyorsanız, aşk hakkında ilginç bilgileri buradan okumaya devam edebilirsiniz.