Şifa Niyetine

İlaç Değil, Hindistan Cevizi

 


Son günlerde televizyon ekranlarında beliren hindistan cevizi, bir meyveden çok daha fazlası. Hemen hemen tüm şikayetlerimizi giderebilecek kadar mineral, vitamin, antioksidan ve elektrolit barındıran hindistan cevizi sütü, saf olarak tüketildiğinde mükemmel bir besin maddesi. Sindirim ve dolaşımı düzenlediği gibi istenmeyen kiloları vermeye de yardımcı.

Geriye bir tek sorun kalıyor; taze hindistan cevizini bulmak.
 
 

Hidrasyon:  Hindistan cevizi sütü içinde bulundurduğu mineraller ile birlikte su kaybını mükemmel bir şekilde telafi eder. Ayrıca, sıvısında bulunan elekrolitler, kanımızda bulunan elektrolitlerle aynı tipte olduğundan bu uyum daha da artıyor. Metabolizmayı hızlandırdığı söylenen taze hindistan cevizi sütü, düzenli egzersiz yapanların en yakın arkadaşı. Sıvı ihtiyacınızı karşılarken, terleyerek kaybettiğiniz mineralleri de bu yoldan geri kazanabilirsiniz.

İstenmeyen kiloları verme: Vücudun ihtiyaç duyduğu çoğu mineral ve vitamini karşıladığından rejim döneminde bunlardan mahrum kalmanızı engeller. Ayrıca meyve ve suda bulunmayan lif, yediklerinizin hazım süresini uzatıp açlık hissinizi geciktirir. Bünyesindeki protein ile enerji verir.

Kan dolaşımını düzenleme: Hindistan cevizi sütünde bulunan antioksidanlar, kanın temizlenmesini sağladığı gibi daha fazla oksijen taşınmasına sebep olur. Böylece kan dolaşımını da hızlandırır. Yüksek potasyum ve magnezyum oranı sebebiyle özellikle şeker hastalarına tavsiye edilir.

Sindirime yardımcı:  Enzim ve aminoasitler sayesinde sindirime de yardımcı olan hindistan cevizi sütü, hazım kolaylığı sağladığı gibi tükettiğiniz besinlerdeki yararları maddelerin emilmesinde de önemli bir destekçidir.

Boşaltım sistemine yardımcı: Kanı temizleyerek, gereksiz maddelerin vücuttan dışarı atılmasını sağlar. Ayrıca, böbrek ile ilgi sıkıntısı olanlara iyi geldiği ve böbrek taşı oranını düşürdüğü de belirtiliyor.

Hamileler için yararlı: Hamile kadınların çektiği bazı sıkıntılar vardır. Ani sıcak basması, sindirim sorunları, mide yanması gibi şikayetleri azaltan hindistan cevizi sütü, zengin besin değerleri sayesinde  diğer meyve sularına göre çok daha yararlıdır.

Akşamdan kalanlara ilaç: Yorucu ve yoğun alkol tüketilen bir gecenin ardından, vücudun eksikliğini hissettiği sıvı, mineral ve elektorlitleri telafi ederek baş ağrıları, mide yanmalarını engeller.