Kalp Çarpıntısı

Sizin İçin Doğru İnsan Olduğundan Emin Olun

Beraber olduğunuz kişinin, sizin için doğru insan olup olmadığını anlamanın çeşitli yolları var. Kişiye ve yaşanan ilişkiye göre alınan kararlar değişse de genelleme yapabileceğimiz birkaç özelliği toparlayarak bir mini rehber hazırladık.

İlişkinizle ilgili önemli kararlar vermeden önce bu kriterlere bir göz atın.

 

Yanında olduğunuz gibi davranabiliyorsanız:

Birbirinizi tanımaya başladığınız dönemde daha temkinli hareketler çok normaldir. Ancak, belli bir süre sonra hala gözüne girmek için rol yapmanız gerekiyorsa bir sorun var demektir. Siz de hak verirsini ki sizi olduğunuz gibi kabul etmeyen, değiştirmeye çalışan biriyle mutlu olmanız mümkün değil.

 

Birbirinize karşılıklı olarak saygı duyuyorsanız:

Bir ilişkinin yürümesini sağlayan en önemli unsurlardan biri olan saygının zaman zaman eksikliğini hissediyorsanız, uzun vadede sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Sevdiğinizin, size değer verdiğini, fikirlerinizi önemsediğini, hislerinizi anlamaya çalıştığını ve sorunları çözmeye istekli olduğunu gözlemleyebiliyorsanız, saygı ile ilgili bir şüpheniz kalmasın. Ek olarak, kendizi değerlendirerek aynı yaklaşımın sizde de bulunduğundan emin olun.
Aradığınız özelliklere sahipse:

Bir ilişkiye başlarken, önyargılarınızdan arınıp beklentilere girmemek daha doğru olsa da bunu başarabilmek biraz zor. Dolayısıyla, beklediğimiz gibi gelişmeyen ilişkide çoğu zaman hayal kırıklıkları yaşarız. Doğru insanla beraber olduğunuzdan emin olmak için, gelecekte mutluluğunuzu sağlayacak beklentilerinizi bir düşünün. Sizin için vazgeçilmez özellikleri (örneğin; açık sözlülük, sabır) listeleyelin ve sevdiğinizin özellikleriyle karşılaştırın. Artılar eksilerden fazlaysa, mutlu bir beraberlik sizi bekliyor olabilir. Eksik noktaları değerlendirirken ise unutmayın, kendiniz dahil kimsenin 4x4lük olması mümkün değil. Beyaz atlı prens beklemek maalesef gerçekçi  olmayacak.

 

Aynı değerleri paylaşıyorsanız:

Değer kavramı oldukça geniş. Ahlaki değerlerden örnek verecek olursak, sizin için çok önemli olan dürüstlük sevdiğiniz için üst sıralarda yer almıyorsa fikir ayrılıklarına ve anlaşmazlıklara sebep olur. Farklı görüşte olduğunuz konuları değerlendirirken, orta yolu bulup anlaşmaya varabileceğiniz bir durum olup olmadığına bakın. Mantıklı ve açık görüşlü davranarak birbirinizi anlayabilir ve birbirinize uyum sağlayabilirsiniz. Aksi takdirde ilişkinizi tekrar gözden geçirmenizi öneririz.
İçgüdüleriniz sizi ona götürüyorsa:

İlk izlenim, içgüdüler hiç de küçümsenecek şeyler değil. Genelde gerçekten de içten içe hissedersiniz, ancak çok sonradan bu hislerin aslında doğru  çıktığını görürsünüz. Mantığınızla onaylayıp “O” özel kişi olduğuna karar verdiğiniz sevdiğiniz hakkında açıklayamadığınız bir çekinceniz varsa bir daha durup düşünmenizi tavsiye ederiz. En ufak bir şüphe, geçen yıllar süresince içinizi kemirmeye devam eder.

 

 

Tüm bu saydıklarımızı şöyle bir düşdüğünüzde oluşacak tablo sizi doğru kişiye bir adım daha yakınlaştıracaktır. Hala kararsızsanız, acele etmeyin ve hem kendinize hem de ilişkinize biraz daha zaman tanıyın.