Kalp Çarpıntısı

Sevgililer Günü’nün Keyfi Böyle Çıkar!

 

 
Ayın 14’ü yaklaştıkça heyecan artıyor. Hala ne yapacağını, ne alacağını bilmeyenlerin ofladığını duyar gibiyim. Rahatlayın, hiç öyle büyük hazırlıklara gerek yok.

 
Kendinizi ifade edin: Günlük hayatta sevdiğimize karşı olan hislerinizi pek sık dile getirmeyiz. İşte fırsat! Onunla beraber zaman geçirmekten neden hoşlandığınızı, ona ne kadar önem verdiğinizi anlatan güzel bir kart hazırlamaya ne dersiniz? Üstünde hazır mesajlar bulunan kartlardan çok daha etkili ve değerli olacaktır. Bir parça karton, birkaç renkli kalem ve makas ile duygularınızın akışına izin verin.

Standartların dışına çıkın: Mağazaların gözünüze soktuğu güllü kalpli hediyeler yerine sevdiğinizin kişiliğine ve ihtiyaçlarına uygun bir şey seçmeye çalışın. Örneğin, kartvizitlerini cüzdanında taşıyorsa ona bir kartvizitlik alabilirsiniz. Kahve içmeyi seviyorsa değişik aromalı bir paket kahve ya da bir süt köpürtücü iyi bir fikir olabilir.

Kontrollerinizi yapın: Sevgililer Günü diyince akla gelen romantik akşam yemeğini siz de gerçekleştirmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Talebin yoğun olacağı bir akşam olduğunu düşünürsek kalabalık, gürültü ve zayıf servis risklerin sadece birkaçı. Rezervasyonunuzu erkenden yapmış olsanız da kıyıda köşe kalmayacak bir masanız olduğundan emin olun. Sevgililer Günü’ne özel menü hazırlanmışsa bilgi alın ve daha erken saatleri tercih edin.

Romantizm evde de mümkün: Dışarıda yemeği saydığımız sebeplerden tercih etmeyebilirsiniz. Evde mumlu bir masa hazırlayıp en sevdiği yemeği pişirmek buna alternatif olabilir. Hem yemeğin ardından rahat koltuğunuzda rahatlayabilir hem de dışarıda beğenmeme ihtimalinizin olduğu bir yemeğe yüklü bir para ödemememiş olursunuz. Yemek yapamıyorum diyorsanız, bir arkadaşınızdan yardım isteyebilirsiniz. Sevdiğiniz normalde yapmadığınız birşeyi sevdiğinizi şaşırtmak için yaptığınızı görünce çabanızı takdir edecektir.

Kendi Sevgililer Günü’nüzü kendiniz seçin: Haftaiçine denk gelen 14 Şubat, çalışan insanlar için bir külfet haline gelebilir. Fazla mesaiye kalma riski olanlar için ise ekstra bir stres kaynağı. Aynı durum, çocuklu aileler için de geçerli. Yemek, yatma saati derken sizin de piliniz bitmiş koltuğa uzanmaktan başka bir şey yapmayacak durumda olmanız olası. Böyle durumlar söz konusu olduğunda zorlamak yerine, Sevgililer Günü’nü cumartesiye erteleyin. Böylece keyfini çıkaracak koca bir gününüz olacak. Güzel bir kahvaltıyla başlayıp başbaşa bir gezintiyle devam edebilir, romantik bir akşam yemeğiyle gününüzü taçlandırabilirsiniz.