Ruhun Gıdası

Kış Gecelerinin En Keyiflisi

 

Kar çoğu şehri esir almış, havalar buz gibi soğuk.

Böyle bir mevsimde dışarı çıkıp gezmek hasta olma riskini beraberinde getiriyor. Bir kere şifayı kapanlar iyi bilir, kış bitene kadar bir türlü kurtulamaz tamamen iyileşemezsiniz.

Bu riski ortadan kaldırmak için, zorunlu olmadıkça çoğumuz eve kapanırız. Hem büyük şehrin çılgın trafiğine de bulaşmamış oluruz.

Peki ama evde ne yapacağız? Televizyonda da izleyecek birşey yok.” diyorsanız buyrun:

    • Sıcak içecekler: Kış aylarının vazgeçilmezi “sahlep”! İşte sahlep keyfi yapmanın tam zamanı. Yanına güzel bir de kek yaptınız mı, keyfinize diyecek kalmayacak. Bir arkadaşınızı davet edip kekinizi paylaşabilirsiniz. Böylece yoğun iş temposunun sıkıntısından da bir süreliğine kurtulmuş olursunuz.

 

    • Kestane kebap: Bir diğer vazgeçilmez kestane, fırında zahmetsizce hazırlanıp afiyetle yenebilir. Kestane kebap, yemesi sevap.

 

  • Kitap, müzik, film: Biraz kendinizi dinleyip yalnız kalmayı tercih ederseniz, uzun zamandır okumayı ertelediğiniz kitabınızı alın ve en sevdiğiniz koltuğa yerleşin. Dilerseniz biraz da müzik açın. İşte huzur budur.
    Kitap dostu olmayanlar, birbirinden ilginç filmler arasından seçtiklerini izlemeye başlayabilir. En sevdiği dizinin birikmiş bölümlerini peşpeşe izleyebilir.

 

    • Oyun turnuvası: Daha sosyal olmayı tercih edenlerdenseniz eve davet ettiğiniz arkadaşlarla bir oyun gecesi düzenleyin. Tavla turnuvasından tabuya, tombaladan sessiz sinemaya sayısız seçeneğiniz var. Ancak, gerekli hazırlıkları yapmayı unutmayın.

 

  • El işi: Bu konuda yeteneğiniz varsa boş zamanınızı verimli bir şekilde değerlendirmek için güzel bir fırsat. Öreceğiniz atkılar, bereler bu soğuk günleri daha rahat atlatmanızı sağlayabilir. Hem de 14 Şubat’ın yaklaştığını göz önünde bulundurursak, şimdi başlamanın tam zamanı.