Kalp Çarpıntısı

Aşk, Hayat Kalitenizi Arttırıyor.

 

“Bekarlık sultanlıktır” diyenlerden misiniz? Eğer öyleyse,  bu yazıyı okuduktan sonra fikriniz değişebilir.
Unutmayın, her atasözünün bir de karşılığı var. Bu durumda bizim uygun gördüğümüz; “Bir elin nesi var, iki elin sesi var.”

Hele ki hayatı paylaşacak o kişiyi bulduysanız, önceki hayatınızın ne kadar eksik olduğunu daha iyi anlarsınız. Kendi kendine yetebilen mutlu birer birey olabilirsiniz ama hayatı paylaşacak birileri olmadıkça aşağıda saydığımız avantajlardan mahrum kalacağınızı aklınızdan çıkarmayın.

1.       Size enerji verir.
Aşık olduğunuz dönemleri hatırlayın, içiniz kıpır kıpır, adeta bulutların üstünde geziyormuş gibi bir his kaplar tüm benliğinizi. Dağları aşacak kadar enerjik hisseder, etrafınıza gülücükler saçarsınız. İşte bu güzel duyguyu yeniden tatmak için gözlerinizi 4 açın.

 

2.       Sizi sakinleştirir.
Zor günlerinizde, sevgilinizi görmek, kendinizi onun kollarına bırakmak herşeyi unutturur. Ne stresli iş toplantısı, ne hastalık ne de başka sıkıntı kalır. Ona gününüzü anlatır, patronunuzun yerine koyup bağırır çağırır rahatlarsınız. Ayrıca, güzel bir park gezisi, lezzetli bir yemek yiyip tüm sıkıntılarınızdan uzaklaşıp rahatlayabilirsiniz.

 

3.      Sizi daha iyi bir insan haline dönüştürür.
Sevmek ve sevilmek sizi paylaşmaya iter. Ayrıca, daha sakin, sabırlı ve anlayışlı olmanızı sağlar.
Normalde hemen sinirleneceğiniz şeylere takılmadan geçer, etrafa pozitif enerji verirsiniz. Bir derdi olan arkadaşlarınıza yardımcı olur, daha yaratıcı çözümler bulursunuz.

 

4.      Sorunları çözmenize yardımcı olur.
Hayat her zaman pembe değil. Zaman zaman çıkan sorunlar keyfinizi kaçırır ve bazen işin içinden nasıl çıkacağınızı bilemezsiniz. İşte tam böyle zamanlarda yanınızda güvendiğiniz ve sizi tanıyan sevgiliniz varsa bu süreci çok daha kolay atlatırsınız. Onun getireceği yeni bakış açısı ve çözüm önerileri çaresizliğinizi giderir. Büyüklerimiz zamanında “Bir elin nesi var, iki elin sesi var.” diye boşuna dememişler ne de olsa.

 

5.      Daha uzun yaşarsınız.
Bir ilişkideyken kendinize, özellikle de sağlığınıza daha çok dikkat edersiniz. Çünkü, ihtiyacı olduğunda onun yanında olabilmek ve bol bol beraber vakit geçirmek istersiniz. Ayrıca, güzel gözükmek ve bakımlı olmak da gelir içinizden. Diğer taraftan, aşk ve sevgi dolu bir ilişki stres azaltıcıdır. Bunun sonucunda, stres kaynaklı kalp – dolaşım sistemi ile ilgili kronik hastalıklara yakalanma ihtimaliniz daha düşüktür.

Aslında aşk, sevgi, mutlu bir ilişkinin avantajları saymakla bitmez ama en önemlilerini arada bir hatırlamakta fayda var. Motivasyonunuzu kaybetmeyin ve vakit kaybetmeden yeni bir aşka yelken açın. Ne kadar iyi hissettiğinizi göreceksiniz.