Şifa Niyetine

Migrene Hafifletici Çözüm: AŞK

Sevdiğinizle tartıştınız ve hissediyorsunuz migren krizi patlamak üzere. Onu ve tartışmanızı, korkunç başağrınızın sebebi olarak görüyorsunuz. Ama pek de haklı değilsiniz. Asıl sebep, migren tutmadan önce sizin gergin ve tartışmaya daha yatkın olmanızdır.

Migren uzun zaman ciddiye alınmadı, hatta küçümsendi. Oysaki oldukça ciddi olan bu hastalık pek çok insanın hayatını cehenneme çeviriyor. Migreni olan biriyle beraber olan insanlar da bu cehenneme tanık oluyor.

Basit bir başağrısından çok öte, bütün vücudu etkileyen migren krizleri patlak verdiğinde hastaya karanlık bir odada istirahata çekilmekten başka bir şey kalmaz. Ama bu duruma düşmeden önce bazı noktalara dikkat ederek, daha hafif atlatmak da mümkün.

Biraz önce belirttiğimiz gibi migrenin habercileri vardır. Krizler genelde, halsizlik ve gerginlikle kendini belli eder. Uyku düzenine,  stress yaratan durumlardan kaçınmaya dikkat etmek de hafifletici etkiye sahiptir.

Ayrıca, partnerinizin tutumu da ağrının şiddetine etki eder. Eğer anlayışlı ve empatik bir tutum sergilenirse çok daha kısa sürede ve hafif atlatmanız mümkünken, fazla endişeli bir tutum tam tersi ağırlaştırıcı bir etkiye sahiptir. Yani onu migreninizden sorumlu tutup suçlu hissettirmek sizi de olumsuz etkileyecektir. Bu araştırma sonucunu çevrenizdekilerle paylaşın, migren krizlerinizde size ve ilişkinize yararlı olacaktır.