Aşk Kalp Çarpıntısı

Eski Sevgilinizi Unutmak için Hemen Yeni Bir Sevgili Bulmak Ne Kadar Sağlıklı?

Aşk dünyanın en harika hissettiren duygusu. Aşkta mutlu olmak nasıl mümkünse acı çekmek ve ayrılıklar da bir o kadar mümkün. İlk aşkınızla evlenmek nasıl bir şans ise, son aşkınızı bulmanız için ilk aşkınızdan ayrılmak zorunda olduğunuz da bu karmaşık oyunun bir parçası. Zor olan, biten ilişkinizin ardından ne kadar süre yalnız kalmanız gerektiğini belirlemek. Çünkü her zaman çivi çiviyi sökmüyor!

Harika bir şekilde başlayan ilişkiniz son bulduğunda içinizde yıkılan bir şeyler olduğunu hissedersiniz. Beraber olduğunuz insanla kurduğunuz düşler, evlilik hayalleri, onu zihninizin en güzel yerlerine yerleştirdiğiniz ve şimdi yalnız olduğunuz gerçeği sizi yaralıyor. Sonra bir bakmışsınız boşluktasınız. Herkes bu boşluğu kendince doldurmaya çalışıyor bir şekilde. Bazılarımız tüm arkadaşlarımızı geri toplayıp vur patlasın çal oynasın diyip sosyalleşmeye başlıyoruz. Bazısı daha da içine kapanıyor. Ailesine sarılanlarımız da mevcut. Ama bazılarımız var ki ataların her dediği doğrudur diyerek o ünlü cümleyi kuruyor. “Çivi çiviyi söker” Sonrada karşısına çıkan ilk kişiyle yeni bir ilişkiye yelken açıyor. Eğer çivi çiviyi sökmez de itelerse işte orada Yıldız Tilbe fon müziği olarak giriyor sahneye. Zaten aşklar hep yalan dolan, sonu hep sızı hüsran… Hatta yaşadığı bu travmalardan dolayı aşka tamamen küsenler de oluyor. Uzun lafın kısası eski sevgilinizi unutmak için hemen yeni bir sevgili bulmak dünyada yapacağınız en sağlıksız hareketlerden biri olabilir. Peki bunun bir süresi var mı?

Uzmanlar bu süreyi, kişinin duygularının derinliğinin belirlediğini söylese de ortalama olarak en az 6 ay beklenmesi gerektiğini de ekliyorlar. Kişi önce ayrılığı ile barışmalı, duygularını gözden geçirecek kadar yalnız kalmalı ve ondan sonra hayata başlamalıdır diyorlar. Çünkü öbür türlü, hemen bulduğunuz yeni sevgili canınızı ilk acıttığında çivi çiviyi itebilir ve siz eski sevgilinize daha da saplanabilirsiniz. Onun için ilişkiniz bittikten sonra kendinize zaman tanıyın. Duygularınızın tamamen bittiğinden emin olup eski ilişkinizle ilgili sorunlarınızı çözdüğünüzde yeni bir başlangıç için adım atın. Unutmayın sonsuza kadar içinize kapanıp aşka tövbe demek de eski sevgiliyi unutmak için hemen yeni birisini bulmaya çalışmak kadar sağlıksız.

Siz hatalarınızla ve seçimlerinizle siz oluyorsunuz. Bir kez başarısız bir ilişki yaşamış olduğunuz gerçeği, sürekli hata yapacağınız ve mutsuz olacağınız anlamına gelmiyor. Ancak tecrübelerin en güzel yanı, yeni bir başlangıç yaparken yaşadığınız olumsuz durumdan ders alarak daha dikkatli davranabilmemizi sağlamasındandır.

Eğer siz de artık yeni bir başlangıç için kendinizi hazır hissediyor ve hayatınızın aşkını bulacağınıza dair umudunuzu hala yaşatıyorsanız bu kez aşkı arama biçiminizi değiştirin. Hemen eÇift’ e ücretsiz üye olarak size en uygun kişiyi kişilik özelliklerinize göre arayabilirsiniz mesela. eÇift’in bilimsel ideal çift metoduyla doğru kişiyi bulmak için olasılıklarınızı yükseltin, aşka merhaba deyin.