Kalp Çarpıntısı

İlk Buluşma Gerginliğini Azaltma Yöntemleri

 

 

Bir süre yazıştıktan sonra, karşınızdaki insanı görme isteğiniz dayanılmaz bir noktaya gelebilir. İlk buluşma kararlaştırıldıktan sonra da gergin bi bekleyiş başlar. Bu tatlı gerginliğin olumsuz etkilerini azaltmak için önerilerimizi dikkate alabilirsiniz.
 

Yalnızca bir buluşma: Bu buluşmaya aşırı anlam yüklemeyin ve beklentilerinizi minimumda tutmaya çalışın. Arkadaşınızla buluşurmuş gibi olacağını düşünün ve abartılacak bir durum olmadığını kendinize hatırlatın.

Basit tutun: İlk buluşma için fazla aksiyonlu bir program yapmayın. Kahve içmek, sahilde bir gezinti gibi daha basit aktiviteler daha az gerginliğe sebep olur.

Plan yapın: Önceden ne yapacağınızı planlayın. Gideceğiniz mekana karar verin ve kalabalık olma ihtimaline karşı önceden arayıp rezervasyon yaptırmanız gerekiyorsa bu noktayı atlamayın. Mekanda bir aksilik çıkması durumunda yakınlarda gidilebilecek bir alternatif mekan araştırın.

Zaman ve lokasyon önemli: İki taraf için de rahat olacak bir zaman ve yer kararlaştırın. Yetişmek için koşturmak zorunda kalacağınız bir durum oluşursa gerginliğiniz de yüksek seviyelere ulaşabilir. Ayrıca, saatlerce trafikte kalmanıza sebep olacak mesafelere kalkışmayın. Aynı şekilde haftasonu sabah erken saatleri de riskli olabilir.

Güçlü yönlerinizi gözden geçirin: Öncelikle birşeyi kanıtlamak zorunda olmadığınızı düşünüp kendiniz gibi davranmaya çalışın. Buluşmadan önce güçlü yönlerinizi tekrarlayıp kendinize güveninizi arttırıp daha rahat olabilirsiniz.
Geleceği düşünmeyin: Henüz ilk buluşmayı yeni planlamışken sonraki adımlara değil, o ana odaklanın. Karşınızdakinin söylediklerini önemseyin, sohbeti devam ettirin. Bu noktada oluruna bırakmakta fayda var. Geleceği düşünerek dikkatinizi dağıtmayın, kendinizi gerginliğe sokmayın.

Aynayı kontrol edin: Çıkmadan önce, mutlaka aynaya bakın. “Kıyafetinizde gözünüzden kaçan bir nokta var mı, dişlerinizin arasında birşey kalmış mı, makyaj bulaşmış mı?” gibi soruların cevabını alıp kendinizden emin bir şekilde çıkın.

İyi eğlenceler!

 
 
Benzer Yazılar:

Buluşmadan Önce 2 Dakika
Randevularınız İş Görüşmesi Gibi Geçmesin
İlk Buluşmaya Nasıl Gelmeli?
İlk Buluşmada Düşünmeden Tercih Edebileceğiniz Yiyecekler
Kırmızı Alarma Sebep Olan Davranışlar

 
 

eÇift – Aşk Burada Başlar.