Kalp Çarpıntısı

Sevdiğinizi Tanıyın

 


İlişkinin başında birbirinizi tanımaya çalıştığınız dönem, hareketleriniz daha kontrollüdür. Kendinizi en iyi şekilde tanıtmak, kusurlarınızı mümkün olduğunca saklamak ve karşınızdakine rahatsızlık vermemek istersiniz.

Zaman ilerledikçe, farklı durumlarda tepkilerinizi görüp birbirinize göstermekten çekindiğiniz yönleriniz de açığa çıkar. Bu  durum ilişkilerin doğal akışının bir parçası olduğu gibi sağlıklı bir ilişkinin de olmazsa olmazıdır.

Karşınızdaki kişinin doğal tepkilerini gördüğünüz belli başlı durumlardan birkaçı, size sevdiğinizi daha yakından tanıma imkanı verir ve ciddi kararlar vermeden önce resmin tamamını görmeniz için önemlidir.

 

Tatil: Günlük hayatın dışına çıkıldığında, tavırlarda da bazı değişiklikler olabilir. Tatil gibi beraber fazlaca vakit geçirilen durumlarda gerginleşebilir ve nasıl davranacağınızı bilemeyebilirsiniz. Kişisel alanların sınırlarına dikkat edilmedildiğinde hissedilen huzursuzluk, göstermemek için uğraştığınız tepkilerinizi açığa çıkarabilir. Ayrıca, işlerin planladığı gibi gitmediği durumlarda sorunları çözme yönteminiz karşınızdakine sizin hakkınızda birçok ipucu verir.

Tartışmalar: Görüş ayrılıkları, zaman zaman tartışmalara yol açabilir. Belli bir oranda ve sıklıkta tartışmak insan ilişkilerinin doğal bir parçasıdır. Ancak, tartışmalar çoksa ve çözülmeden bitiyorsa uzun vadede aranızın açılmasına sebep olabilir. Karşınızdaki sizi dinlemeden, anlamaya çalışmadan hemen savunmaya geçiyorsa bu size ilişkinizin geleceği hakkında ipucu olabilir. Çözüm üretmeye istekli ve fikirlerinize önem veren biri bu tartışmalarda kendini gösterir.

Hastalık: İyi günde olduğu gibi kötü günde de sabır ve sevginizi sürdürebilir misiniz? Sevdiğinizin rahatsızlığı sonucunda daha sinirli, sabırsız ve çekilmez olduğu durumlarla başa çıkabilir misiniz? Onunla ilgilenip iyileşme sürecine destek olmak size zor geliyorsa, uzun vadede karşılaşabileceğiniz potansiyel sağlık sorunlarını düşünerek mantıklı bir karar vermenizi öneririz. Çorba ve mendillerle başucunda sevgi dolu bakışlarınızı esirgemeden oturabiliyorsanız sorun yok.

Güç dengeleri: Çevrenizde zaman içinde gözlemleyebileceğiniz değişiklikler olmuş olabilir. Örneğin, sizin seviyenizde bir çalışanın, terfi alıp daha yüksek bir pozisyona geçtiğinde size karşı tavırlarının değişmesi, güç ve pozisyonun ilişkiler üzerindeki etkisine bir örnektir. Sevdiğiniz daha iyi maaşlı bir işe geçip sizden daha fazla kazandığında sizi küçümseyecek mi yoksa yine aynı tutumu devam mı ettirecek bilebilir misiniz? Böyle bir durumun ipuçlarını günlük hayatta bulabilirsiniz. İşler istediği gibi gitmeyince alışveriş yaptığı mağzadaki kasiyeri tepeden bakan bir tavırla azarlayan birinin ilişkinize yansımalarını az – çok tahmin edebilirsiniz.

Trafikte: Özellikle de İstanbul gibi büyükşehirlerde insanı çileden çıkartacak yoğunlukta trafik olur. Yoğun zamanlarda bir yere ulaşmaya çalışırken sinirler yıpranır ve sabır tükenebilir. Böyle şartlar altında karşınızdakinin normalde göremeyeceğiniz bir yüzünü daha görme şansınız olur.  Kullandığı dil, hareketleri ve böyle bir durumda size karşı tavırları, sevdiğinizin stres yaratan durumlarla nasıl başa çıktığının göstergesidir.

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.