Kalp Çarpıntısı

Yalnız Bir Sevgililer Günü’ne Doğru Geri Sayarken…

 

 

Hayalinizdeki insanı bulmak kolay değil. Sevgililer Günü gibi özel günler yaklaşırken o kişinin eksikliğini daha da çok hissedersiniz. Sanki dünyada ruh eşini bulamamış bir siz kalmışsınız gibi. Ancak, üzülüp sıkılıp hayatı zorlaştırmaya çok da gerek yok.

Öncelikle Sevgililer Günü’nü hayatınızda bulunan sevdiklerinize adamaya ne dersiniz? Niye kendinizi tek kişiye şartlayasınız? Anneniz başta olmak üzere, kardeşler, yakın arkadaşlar bu günde anılmayı hak edenlerin başında geliyor.

Sevdiklerinizle güzel bir akşam ayarlayıp, bu yılki 14 Şubat’ı güzel bir şekilde geçirebilirsiniz. Kız kıza eve toplaşıp güzel bir film izleyebilir, bol bol dedikosunu yapabilir ya da dışarı çıkıp beraber güzel bir kadeh şarap içebilirsiniz. Vaktiniz varsa yakın birkaç arkadaşınızı yemeğe çağırmaya ne dersiniz? Sevdiklerinizle beraber zaman geçirmek size iyi gelecek ve Sevgililer Günü konseptini unutturacaktır.

Kendine zaman ayırmayı sevenlerdenseniz bu günü kendinize ayırın ve yapmaktan hoşlandıklarınızı sıralayın. Kokulu, köpüklü güzel bir banyo, en sevdiğiniz müzik eşliğinde güzel bir yemek ardından keyifli bir kitap ya da en sevdiğiniz diziyi açabilir kendinizi şımartabilirsiniz. Başkalarını düşünmeden, kendinize göre karar verebilir, ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Böyle birşeye ne kadar ihtiyacınız olduğunu göreceksiniz.

Kırmızı gözlükleri bir kenara koymayı unutmayın. Üstünüze üstünüze gelen Sevgililer Günü dekorasyonları, kırmızı vitrinler, el ele çiftler algınızı sınırlamasın. Resmin bütününü görmeye çalışınca farkedeceksiniz etrafta tek başına dolaşanlar olduğu gibi her çift gözüktüğü kadar mutlu olmayabilir. Bir güne özel bir mutluluk olmasındansa uzun vadeli bir mutluluk tercih etmenin daha doğru olacağını hatırlayıp sabrınızı koruyun.

Eğer bir süredir gözünüze kestirmiş olduğunuz birileri varsa harekete geçmenin tam zamanı. Sevgililer Günü’nü ilginizi belli etmek için kullanabilirsiniz. Örneğin güzel bir kart ya da çiçek hazırlayıp gönderebilirsiniz. Beklenmemiş bir anda güzel bir sürpriz merakını arttıracaktır. Hali hazırda süprizi hakedecek birileri yoksa, şansınızı internette deneyebilirsiniz. Profil oluşturup size önerilen kişileri değerlendirmeye başlayın.

Gördüğünüz gibi yapabilecek bir sürü şey var. Tüm bunların yanında bir de kesinlikle yapmamanız gerekenler olduğunu önemle belirtirim. Ne olursa olsun, eski sevgililerinizi kesinlikle aramayın. Özellikle Sevgililer Günü’nde onu arama dürtünüz yoğun olabilir. Ancak, ayrılmış olduğunuzu ve bunun bir sebebi olduğunu hatırlayın ve olumsuz bir telefon görüşmesinin iyice keyfinizi kaçıracağını aklınızdan çıkarmayın. Onun yerine keyifli bir sohbet için bir arkadaşınızı arayın. Böylece riske girmemiş olursunuz.

 

Evet artık 14 Şubat’ı karşılamaya hazırsınız! Sevgililer Günü’nüz kutlu olsun.