Aşk Yaşam

Claddagh Yüzüğü nedir, ne anlama gelmektedir?

Hepimiz alyansın ne anlama geldiğini biliyoruz. Evlilik, nişan, söz ya da bunun dışındaki herhangi bir insan ilişkisinde sadakati temsil ediyor temelde. Claddah Yüzüğü’nü özel yapan ise bir ülkenin sınırlarını aşıp dünyaca bilenecek kadar uzun yaşaması ve geleneğini devam ettirebilme becerisidir. Peki, nedir bu Claddagh Yüzüğü?

İlk kez 17. Yüzyıl’da İrlanda’nın Claddagh Kasabası’nda, bir kalbi tutan iki elin üzerine konmuş taç şeklinde tasarlanmıştır. Üretildiği yer dolayısıyla da adı Claddagh Yüzüğü olarak adlandırılmıştır. Tasarımdaki kalp elbette aşkı, eller arkadaşlığı ve taç da sadakati sembolize eder.

Buraya kadar Claddagh’ı tasarımı hariç bir alyanstan mana olarak ayıran çok büyük farklılık bulunmamaktadır. Onu özel yapan ise yüzüğü takan kişinin, taktığı parmağa göre farklı mesajlar vermesidir. Bu mesajları şu şekilde sıralayabiliriz;

  1. Eğer kişi yüzüğü sağ elinde ve yüzükteki kalp dışarı bakacak şekilde taktıysa o kişinin kalbi boş demektir. Karşısındaki kişiye ise yeni bir ilişkiye hazır olduğu mesajını vermektedir.
  2. Eğer kişi sağ elinde ve yüzükteki kalp kısmı içeri bakıyorsa bu kişi kalbinin birisi tarafından çalındığını anlatmak istiyordur.
  3. Sol ele takılması ise daha ciddi anlamlar barındırır. Sol elde ve yüzük dışarı bakacak şekilde takılmışsa kişi nişanlıdır.
  4. Ve en güzel hali ise evet, kişi kalp içe dönük olarak ve sol ele takılmıştır. Bu kişi evli ve birisine sadakatle bağlı demektir.

Tabii Claddagh 17. Yüzyıl’dan bu yana çok farklı şekilde tasarlanmıştır. Kolye, küpe, bileklik ve hatta tarihi İrlanda evlerinde kapı tokmağı olarak da kullanılmıştır. Hepsinin sonunda ise aşkın, dostluğun ve sadakatin ne kadar önem verilmesi gerektiğini vurgulayan bir kültür olarak bugüne kadar yaşamıştır. Çünkü aşk ve evlilik bir insanın hayatta sahip olacağı en güzel şeylerden biridir.

Peki, siz evlilik hakkında ne düşünüyorsunuz? Evlenmek istediğiniz kişiye vereceğiniz özel bir yüzük var mı mesela? Ya da hala bu tür şeyleri romantik saçmalık olarak görmeyen bir erkeği mi arıyorsunuz? Cevaplarınız eÇift’te !

Hemen şimdi ücretsiz www.ecift.com  kayıt olun, kişilik analiz testini çözün ve aradığınız o kişiyi aramaya başlayın. Çünkü aşk burada başlar!