Kalp Çarpıntısı

Aşkın Ekonomisi

 

Para… olsa bir dert, olmasa ayrı dert.

İlişkilerin bitmesine bile sebep olabilen unsur para ile nasıl ilişki kurmalısınız? Yemeğe çıkınca herkes kendi payını mı ödemeli yoksa hesabı erkeğe mi bırakmalı?

Kültüre ve kişiye göre değişen bu cevaplar, bir çoğumuz için oldukça belirleyicidir.

Paranın ilişkinize en az etkiyi yapmasını sağlayacak aşağıdaki tutumları benimsemenizi tavsiye ederiz.

 

 

  • İlişkinizi sağlam temeller üzerine kurun. Para üzerine değil.  Birbirinizi sevmeniz, uyumunuz ve aranızdaki saygı paradan çok daha etkili unsurlardır.

 

  • İlişkinizi paraya bağlı kılmayın. Ekonomik gücünüze odaklanmak yerine birbirinize ve mutluluğunuza odaklanın. Pahalı hediyeler, beraber geçirilecek güzel zamanın yerini tutmaz. Gereksiz harcamalardan kaçının ve sevginizi göstermenin daha içten ve ekonomik yollarını bulmaya çalışın.

 

  • Parasal mevzuları herkesle paylaşmayın. Tıpkı, zengin olunca beraber olduğunuz kişinin sizi siz olduğunuz için sevmesini isteyeceğiniz gibi, zor zamanlarınızda da sizi paranız için değil karakteriniz için sevmesini beklersiniz. Bunun için ekonomik durumunuz ile ilgili konuları başkalarıyla paylaşmayın.

 

  • Birikimleri paylaşın. Eğer gerçekten ciddi ve uzun bir ilişkideyseniz, birbirinize destek olmanız çok önemlidir. Ortak bir hesaptan kararlaştırdığınız harcamaları yaparken asla kimin ne kadar payı olduğunu hesap etmeyin. Birbirinize karşı ise açık olun, sır saklamayın.

 

  • Ekonominin istikrarsızlığını unutmayın. Elinizdekilerin değerini iyi bilin. Bugün olan, yarın olmayabilir. Mümkün olduğunca birikim yapmaya çalışın. Ancak, umutsuzluğa da kapılmayın. Zor zamanları atlatıp rahata kavuşmak da mümkün.

 

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.