Yaşam

Kadınlar Sevilmek İstiyor

Kadınlar ne ister,  kadınları nasıl anlarım, kadınlar nasıl mutlu olur? Sorular bir erkeğin bakış açısından değerlendirildiğinde belki sonsuza kadar bile uzayabilir. Oysa cevap çok basit. Kadınlar sevilmek istiyor, sevildiğini anlamak istiyor. Peki, çözüm o kadar basit mi?

Belki de ikili ilişkilerimizde ya da toplumun geri kalanı ile ilişki kurarken hep aynı noktayı hatırlamalıyız. Her insan kendine has bir kişiliğe, isteğe, beklentiye sahiptir. Her insanın sevgiyi verme ve algılama yöntemi farklıdır. Bu yüzden sevgili erkekler eğer bir kadının ne istediğini öğrenmek istiyorlarsa önce cinsiyete bağlı bir genellemeyi kenara bırakarak başlayabilirsiniz.

Nedir bu genellemeler mesela birkaçını sıralayalım. Kadınlar çiçeksever, kadınlar duygusaldır, kadınlar anadır, büyüyüp kollayandır, kadınlar duygusal olarak erkeklere göre zayıf yaradılışlıdır, kadınlar sahiplenilmeyi sever vs vs vs. Hayır, her kadın özünde sevgiyi hissetmek ister, her insan gibi. Her kadın, her erkek, her çocuk her nefes alan canlı gibi şefkat ve sevgiye özünde ihtiyaç duyar. Sadece burada anlaşılması gereken her kadının çiçek aldığında sevildiğinin düşünülmesidir. Bir kadın için gerçekten bir demet çiçek hiçbir anlam ifade etmeyebilir. O kadının sevgiyi verme ya da alma biçimi mesela fiziksel temas ya da birlikte kaliteli vakit geçirmektir. Ya da bir kadın gerçekten sevildiğini ailesine, çocuklarına ya da sevdiklerine yardım ederek, onları koruyarak da hissedebilir. Fakat bu ne çiçek sevmeyen bir kadını kötü, ne de ailesine bakmaktan zevk alan bir kadını diğerinden üstün kılar.

Bu tür etiketler toplumsal ya da cinsiyet bazında ayrışmadan başka hiçbir şeye hizmet etmez. Bir kadın çocuk doğurmak istemeyebilir, fakat bu onu sevgisiz ve bencil yapmaz. Belki gerçekten bir çocuğa iyi bakamayacağını düşünüyordur ya da sorumluluk almak istemiyordur. Bu o insanı bencil ya da duygusuzdan çok mantıklı ve kendini tanıyan bir insan yapar. Ya da başka bir kadın çocukları çok seviyor, onunla ilgileniyor ve artık bir anne oldu diye aşkla tutkuyla sevilmeye değmezmiş gibi davranmak da bir o kadar yanlış.

Özetle burada anlatılmak istenen nokta şöyle. Toplumsal cinsiyet rolleri hem kadınların hem de erkeklerin yaşamını zorlaştırmaktan başka hiçbir şeye hizmet etmiyor. Bir insanı gerçekten sevmek istediğinizde toplumun, ailenin ya da geri kalan her türlü dayatmanın sizin için anlamı olmamalıdır. Her insan birlikte olduğu kişinin bu noktada bir nevi, sevgi dilini anlamak ve çözümlemekle yükümlüdür. Buna emek ve mesai harcamalıdır.

Çünkü sağlıklı bir ilişki, kendini, isteklerini ve beklentilerini bilen iki yetişkinin arasında mümkündür. Öbür türlü üzgünüz ama sadece bir arada yaşar ve zamanı tüketirsiniz. Mutlu olmak, mutluluğu aramak, kendini mutlu eden sınırları çizmek yetişkin bir insanın güvenlik, beslenme ve barınmadan sonraki en önemli görevidir.

O zaman gelin kişiliğinize, beklentilerinize ve bir arada yaşayabileceğinize inanacağız o çok özel insanı bulup kendi mutluluğunuza kavuşmak için eÇift’e bir şans verin. www.eCift.com