eÇift Yaşam

Yeni Baştan

En son ne zaman yeni bir şey yaptınız? Olduğumdan bir nokta da olsa ilerideyim dediğiniz türden bir yenilikten bahsediyoruz. Yeni bir iş, yeni bir eve taşınmak, yeni bir kitap okumak ya da yeni bir şehir görmek? Tam olarak daha önce hiç yaşamadığınız bir tecrübeye en son ne zaman cesaret ettiniz?

Bir cevabınızın olmaması kötü mü? Kısmen, fakat olduğunuz konfor noktasından uzaklaşmanız gerektiğini anlamanız açısından faydalı. Neden bu kadar önemli yeni bir şey? Önemli çünkü insan ırkı olarak mutluluğu çoğu zaman varoluşumuzu anlamlandıran eylemlerde buluyoruz. İlk insanları düşünün. Basit bir çakmak hareketiyle yaptığınız, ateş yakma eyleminin onun için ne kadar büyük bir anlam, mutluluk ve varoluşunu anlamlandırma çabası barındırdığını hayal edin. İşte 21. Yüzyıl’a ulaşsa bile insan atalarından getirdiği bu basit varoluş sancısını doyurmak zorunda. Mutluluk çoğu zaman böyle geliyor yaşamımıza. Bir şeyler yapmak hissi, bir işe yaramak duygusu ve keşfetmenin verdiği o mükemmel haz. İnsan olmanın en büyük cilvesi burada gizli.

Eğer kendinizi çok uzun zamandır mutsuz değil belki ama mutlu da hissetmiyorsanız ilk olarak en son ne zaman yeni bir şey yaptım sorusunu yöneltin kendinize. Mesela yeni bir kursa başladığınızı düşünelim. Ne zamandır aklınızda olan ebru kursu olsun bu. Bir adım atmak size yeni bir yetenek, bolca insan ve kaliteli zaman olarak dönecektir. Belki oradan aldığınız güzel enerji hayatınızda ertelediğiniz başka bir şey için güç verecektir. İnsanın bir şeyi başarıyor olduğunu hissetmesi kadar güzel çok az şey var şu hayatta kabul edelim.

O yüzden biz belki yeni, daha önce hiç karşınıza çıkmamış birini eğrisi doğrusu, günahı sevabıyla tanımaya ne dersiniz diye sormak istiyoruz. Neden yaşamınıza yeni bir enerji getirecek birini almayasınız? Üstelik hiçbir ekstra çaba da sarf etmeden, oturduğunuz yerden ve ülkenin dört bir yanından hatta dünyanın bambaşka bir coğrafyasından birini tanımak için kendinize vereceğiniz bir şans. Bizce yeterince yepyeni ve heyecan dolu bir deneyim.

Denemekten ne çıkar? www.eCift.com size bir adres çubuğu kadar uzaklıkta. Size altı milyondan fazla kullanıcının profilini, yaşamını ve deneyimlerini sunan bir ayrıcalık. Haydi, vakit kaybetmeyin!