Aşk eÇift Flört

Yarın Yaşamınızın Son Günü Olsaydı?

Çok basitçe söylenen bir cümle olabilir “yarın yaşamınızın son günü olsaydı? Neler yapardınız hiç düşündünüz mü diye devam edecek muhtemel sorunun zor olan kısmı cevabı. Haydi, düşünelim. Aklınıza ilk gelen şeyleri not edelim. Korku mu, endişe mi, geç kalmışlık mı nasıl bir his oluştu?

İnsana nasıl da balyoz etkisi yapıyor değil mi kalakalmış bir 24 saat. Söylenmemiş sevgi sözcükleri, yaşanmamış tecrübeler, gezilmemiş ülkeler, görülmemiş günler ve birikmemiş bir sürü anılar. Sizi en çok hangi eksik yanınızdan vuruyor bu soru?

İnsanlar genellikle bu soruya çoğu zaman pişmanlıkla söylenmemiş sevgi sözcükleri olarak cevap verir. Ertelenmiş sevgi sözcükleri ya da hiç yaşanmamış bir aşk, bir evlilik veya bir çocuk sahibi olmak. Şimdi ne kadar çok şey ertelediğinizi düşünmek ister misiniz? Okulu bitirmeniz gerekiyordu daha zaman var dediniz. Sonra bir işe girdiniz önce ayaklarım üzerinde durayım da vakti var deyip kariyer için ertelediniz. Belki birazcık para kazanınca hayatın tadını çıkarmak istiyorum deyip seyahat etmeye, yeni şeyler keşfetmeye harcadınız tüm zamanınızı. En kötüsü belki bunların hiçbirini yapmadınız. Ama ne fark eder ki zaten yaşamınızın son 24 saatindesiniz. Sahiden böyle kaderci olmak ister misiniz?

Nasıl olsa bir gün son bulacak diye düşündüğünüz o hayatı yalnız, yapayalnız bitirecek kadar vazgeçmiş olamazsınız değil mi? Size Behçet Necatigil’in bu konuda yazdığı şu harika şiiri okutmak istiyoruz şimdi.

Sevgileri yarınlara bıraktınız

Çekingen, tutuk, saygılı.

Bütün yakınlarınız

Sizi yanlış tanıdı.

Bitmeyen işler yüzünden

(Siz böyle olsun istemezdiniz)

Bir bakış bile yeterken anlatmaya her şeyi

Kalbinizi dolduran duygular

Kalbinizde kaldı.

Siz geniş zamanlar umuyordunuz

Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek.

Yılların telâşlarda bu kadar çabuk

Geçeceği aklınıza gelmezdi.

Gizli bahçenizde

Açan çiçekler vardı,

Gecelerde ve yalnız.

Vermeye az buldunuz

Yahut vaktiniz olmadı.

Hala aynı hissetmediğinizi biliyoruz. O yüzden henüz vakit varken sevmek, sevilmek ve birlikte anılar biriktirebileceğiniz bir aileye sahip olmak için eÇift’i deneyin. www.eCift.com çünkü aşk burada başlar!