Arkadaşlık Aşk

Aşkın Gücü

Bir şey sizi hayata daha da bağlayacak kadar meraklandırıyorsa, muhtemelen size yeni bir hayatın kapılarını açacağı içindir. O yüzden onun peşine düşün.

Romantik komedileri ya da aşk filmlerini hepimiz severiz. Güzel bir kadın, yakışıklı bir erkeği görür, birbirlerinden etkilenirler ve olaylar gelişir. Evet, hepimiz bu filmleri severiz çünkü sonu genellikle mutlu biter ve mutlu sonla biten aşklara da hasretiz. Peki, ama ya size hiç benzemeyen bir canlıya âşık olmak nasıl bir histir, hiç düşündünüz mü?

Size önerebileceğimiz The Shape of Water ( Suyun Sesi) isimli Guillermo del Toro’nun son filmi işte tam da böyle bir aşk hikâyesini anlatıyor. Dilsiz bir kadının yalnız ve sessiz hayatına anlam katan bir heyecanın ve maceranın izlerini barındıran film sevmenin sınırları olmayacağını gösteriyor. Bir de del Toro’nun o fantastik hayal gücü, tatlı müzikli sahneleri ile gerçekten iyi hissettirecek bir şeylere ihtiyacınız olduğunda izleyebileceğiniz bir film.

Belki aşka bakış açınızı, aşkınız için neleri göze alabileceğinizi de sorgularsınız bu filmi izlediğinizde. Mesela ülkenin en önemli sırlarının barındırıldığı bir araştırma merkezinden, kanunları çiğnemek pahasına neyi kaçırabilirdiniz? Ya da sizin mutluluğunuzu gerçekten önemsediğini söyleyen insanlar sizin için hangi tehlikeleri göze alırdı bunları hiç düşündünüz mü?

Hikâyenin başkahramanı Elisa’nın toplumda bir engelli olarak yaşarken içine itildiği yalnızlığında başına gelenleri ve tüm bu engelleri aşkıyla aşısını da izleyebiliyorsunuz.

Şimdi biz filmi daha detaylı anlatırsak spoiler vermeye girecek. Siz en iyisi kendinizi iyi hissetmediğiniz ve beni mutlu edecek bir sona ihtiyacım var dediğiniz an açıp izleyin bu güzel filmi.