Aşk Yaşam

Size Zarar Veren Bir Duygudan Nasıl Kurtulabilirsiniz?

Aşk her zaman güzel bir duygu mudur? Birisini ruhsal durumunu bozacak şekilde tutkuyla sevmek ? Bir insana karşı kuvvetli bir hisle bağlanmak bazen o kadar da sağlıklı sonuçlar doğurmayabilir. Uzun vadede bir takıntıya dönüşebilir veya yepyeni ve harika duyguları yaşama fırsatını kaçırmanıza neden olabilir. Bugün bu zarar veren sevme duygusundan nasıl kurtulacağımız üzerine konuşalım mı?

  1. Mutlu olma rehberinizi biraz törpülemenin zamanı geldi!

Hepimiz aşkı ve duygularımızı romantikleştirmeye bayılıyoruz kabul edelim. Mutlu olmak için isteklerinizi hiç listelediniz mi? Yapmadıysanız bile bitirdiğinizde geri dönüp bir bakın. Her şeyi nasıl mükemmelleştirip mutsuz olduğunuzu keşfedebilirsiniz.

  1. Aşk, tutku ve bağ kurmak kavramlarını zihninizde doğru tanımladığınızdan emin olun

Bu üç farklı kavramın ortak kategorisi sevme fiili olsa da her biri birbirinden farklı tecrübeler içeren duygular. Bazen bir kişiye duyduğumuz yoğun çekicilik ya da fiziksel tutkuyu aşk olarak adlandırabiliyor ve uzun yıllar bunun bir aşk olduğuna kendimizi inandırabiliyoruz. Ya da bir insanla kurduğumuz derin bağın arkadaşlık mı yoksa aşk mı olduğunu kabullenmek istemeyebiliyoruz. Bu da uzun vadede mutsuzluk getiren bir ayrıntıdır.

  1. Birisini çok seviyor hali sizi iyi ve mutlu yapan tek gerçek olamaz.

Maslow’un ihtiyaçlar teorisine göre evet birisi tarafından sevilmek ve duygusal bağ kurmak yaşam kalitemizi etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Fakat bir insan sizin mutluluğunuzun tek başına kaynağı olamaz. Bir insan sizin mutlu ve iyi olma halinizi geliştirmenize olsa olsa yardımcı olur. Bu yüzden birisi ile birlikte olmak tek başına mutluluğun anahtarı değildir. Dünya bu yüzden ilişkisini sorgulamayan mutsuz insanlarla doludur genellikle.

  1. Size iyi hissettirmeyen her kimse iletişiminizi sonlandırın

İnternet çağının aşk hayatımıza en kötü katkısı sanıyoruz ki sosyal medya hesapları ile “stalk (musallat olma)” kavramını yaratmış olmasıdır. Biten ilişkilerimizi belki sırf bu yüzden bitiremiyor. Bizden sonra neler yaptığını, nasıl mutlu olduğunu görüp inatla kendimizi üzüyoruz. Şimdi elinize o telefonu alıp duygularınıza karşılık alamayacağınız o kişiyle tüm kontağınızı bitiriyorsunuz. Evet, şimdi!

  1. Kendinize mutsuz olma özgürlüğü tanıyın.

İnsanın yaşamdaki en büyük amacı mutlu olmak olsa da bazen mutluluğun ne olduğunu anlamak için mutsuzluğa gerçekten ihtiyacınız olduğunu hiç düşündünüz mü? Yani bu bir ying-yang gibi aslında. Mutlu olma hali mutsuzluk olduğu için var. O yüzden kötü bir sevme deneyimi yaşasanız bile kendinize belirli bir süre mutsuz olma hakkı tanıyın ki mutluluk tuzağına düşmeyin. Yani kısacası bırakın acı içinizden geçip gitsin.

Peki, acınızı bitirdikten ve artık yeniden mutlu olmak için farklı yollar denemeye karar verirseniz ne yapacaksınız? İşte orası işin en kolay kısmı aslında. Kendinize yeni bir başlangıç için şans vereceğiniz en doğru adrese ücretsiz kayıt olabilirsiniz. www.eCift.com

Çünkü aşk burada başlar.