Aşk eÇift Evlilik Flört Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine

El Ele Tutuşma Şekilleri ve İlişki Anlamları!

El ele tutuşmak çiftlerin fiziksel olarak ilk yakınlaşmalarıdır. Gözlerden taşan, kelimelere sığmayan o eşsiz duygunun hissedildiği ilk andır. Aşk her zaman kelimelere ihtiyaç duymaz. Bir tebessüm, ufak bir dokunuş, anlık gözlerin kilitlenmesi… Aşkın derecesi somut veriler ile ölçülemez fakat beden dili kişinin gerçekten sevip sevmediği ile ilgili ufak bilgiler verebilir. Peki sevdiğiniz kişi ile el ele tutuşma şeklinizin ilişkiniz ile ilgili ipuçları verdiğini biliyor muydunuz ? Hangi tutuşma şekli ne tür anlamlar içeriyor bakalım!

1- Avuç içleri birleşik tutuşma şekli

İlişkide samimiyetin ve güvenin sarsılamaz derecede büyük olduğunu gösterir. Birbirine karşı nezaket ve saygı duyan çiftler genelde böyle el ele tutuşur. İlişkinin monotonlaşmasından asla endişe duymazlar. Aksine belirli alışkanlıkların oluşması, süreklilik arz eden bir düzenin olması çiftlerin kendilerine olan güveni tazeler. Bu tutuşmada kadında erkekte sahiplenici roldedir. Aşırı kıskançlık görülmez. Çevrelerine karşı daima pozitif enerji verirler ve sosyaldirler. Ama baş başa zaman geçirmeyi daha fazla severler.

2- Parmakların birbiri içine geçtiği tutuşma şekli

Genelde aşırı sahiplenici ve tutkulu çiftlerin tutuşma şeklidir. Çiftlerin kendi aralarında tatlı sert atışmalar olmazsa olmazdır. Aşırı kıskançlık ve yoğun bağlılık duygusu bu tip el ele tutuşan çiftlerin alameti farikasıdır. Çoğu zaman birbirlerinin özel alanlarına müdahale ettiklerinin farkında olmazlar. Bu tür çiftler pek sosyal olmayı sevmezler. Baş başa daha kaliteli zaman geçirirler. Bir başkası olduğu zaman ortamda güvensizlik hissederler.

3- Tek parmak tutuşma şekli

İlişkiyi daha çok özgürce ve istediği gibi yaşamayı sevenler çiftler bu şekilde tutuşur. Diğer tutuşma şekillerine göre aşırı bir bağlılık ve kıskançlık durumu söz konusu değildir. Bu tür çiftlerde, taraflar yalnızlığı sever ama aynı zamanda birlikteyken de yalnızlığı paylaşmasını bilir. Karşılıklı zorlama veya yaptırım söz konusu dahi olamaz. Güven seviyeleri oldukça fazladır. Hayatlarının merkezine sevdikleri kişileri oturtmazlar. Aşırı duygusal olmazlar. Daha çok mantıksal kararlar verirler.

4-Diğer el ile tutuşmayı destekleme

Bu tutuşma şeklini iyi ayrı şekilde değerlendirmek lazım. Avuç içleri birbirine bakar haldeyken destek eli kullanılıyorsa bu ilişkiye olan inancın tam olduğuna ve sonsuzluk isteğini gösterir. Destek eli sahiplenici yönünün güçlü olduğu göstermek isteyen kişiler tarafından kullanılır. Eğer parmaklar birbirine geçmiş halde iken destek eli kullanılıyorsa ilişkideki tutku ve bağlılığın tam anlamıyla kabul edildiği anlamına gelir.

Ayrıca dominant karakterlerde bu davranış sıkça gözlenmektedir. Destek eli kullanan çiftlerde bilinçaltında bu ilişkinin sağlaması yapılmaktadır. Atılan adımlardan ne kadar emin olunulduğu tekrar gözden geçirilir ve ilişkiye tam anlamıyla gönüllerini verirler.

5-Bağlantılı kol (kol kola girmek ) şekli

İlişkide bazı önemli safhaları atlamış, daha olgun kararlar alabilen, kıskançlık ve güvensizliğin olmadığı çiftlerde görülür. Çiftlerin kendini en rahat hissettiği ortamlarda, sosyal etkinliklerde ve baş başa yapılan huzurlu yürüyüşlerde çiftler bu şekli kullanır. Çünkü diğer türlü el ele tutuşmaların aksine kol kola olmak çiftlerin birbirine ne kadar alışık olduğu ve duyulan güvenin ne derece büyük olduğunu gösterir. Yeni başlayan ilişkilerde güvensizlik , çekinme ve bazı duygulardan emin olunmama şeklinde de yorumlanabilir.

6-Yumruğu avuç içine alarak tutuşma şekli 

Eğer ilişkinizde partneriniz ile bu tür bir el tutuşma şekliniz varsa çok dikkatli olmak gerekir. Zira yumruğu avucunun içine alan tarafın ( ki bu erkekler olur) hırslı, bencil , aşırı kıskanç ve dominant olduğunun göstergesidir. İlişkide ortak karar yerine kendi bildiğini okuyan, emri vaki hareketleri sıkça yapan kişileri ele veren bir tutuş şeklidir. Bunun en temelinde ya önceki tecrübelerine göre genel hissedilen güvensizlik ya da aşırı kıskanç yapıda olduğu söylenebilir.