Aşk Evlilik Yaşam

Uzun Ömürlü Bir Evlilik İçin 7 Altın Kural

Zaman olabildiğince hızlı akıyor. Öyle ki bazı anları kaçırıyoruz. Hayatımızda neyin daha öncelikli olduğuna henüz karar verememişsek işimiz gerçekten zor. Bu değişen şartlarda insan ilişkileri de sınanıyor. Arkadaşlar, iş, tatil, geçim derdi… Bir anlamda birden fazla parçaya bölünüyoruz. Bütün bunlar içinde de en çok emek verilmesi gereken unsur ise ”aile”. Özellikle son yıllarda türlü sebeplerden ötürü boşanmalar giderek artmakta. Günümüzde evlenmek ve yuva kurmak oldukça meşakkatli bir durumken bir de anlaşmazlıklar yüzünden ayrılmaktan daha kötüsü olabilir mi ?

Bu kabusu yaşanmaması için lütfen 7 altın kurala dikkat edin!

 

1- Her zaman açık sözlü olun!

Eşiniz ile aranızda ufak dahi olsa yalanın olmasına izin vermeyin. Üzülür veya kızar diye hiç bir şey saklamayın. Alacağınız kararlarda fikriniz,endişeleriniz,olumlu veya olumsuz ne kadar düşünce var ise bunları dile getirin. Fikirlerinizi kelimeler aracılığı ile ifade etmezseniz karşınızdaki kişi sizi anlayamaz. Anlaşmazlıklarında temelinde iletişim eksikliği yer alır.

 

2-Kişisel zamanlarınız olsun!

Çoğu yeni evli çift ilişkilerinin ilk yıllarında kendilerine vakit ayırmayı ihmal ediyorlar. Bekar iken yapılan hobiler ve alışkanlıklar hemen terk ediliyor. Hayatınızı sevdiğiniz insan ile paylaşıyorsunuz diye su içmeye bile birlikte gidecek değilsiniz.Siyam ikizi gibi yaşamayın. Çiftlerin birlikte yapacakları etkinliklerin ilişkiye kattığı artı değerler kadar, tek başlarına zaman geçirmeleri de ilişkinin sağlıklı ilerlemesi için önemli.

 

3-Fikir alın!

Evliliğin en güzel tarafı da fikir alışverişinde bulunabileceğiniz bir kişinin sürekli yanınızda olması. Ortak hareket edilmesi gereken konuların dışında da eşinizden mutlaka fikir alın. Hem olası bir durumda objektif bir bakış açısı ile daha geniş pencerede bakmanızı sağlayabilir hem de onun fikirlerine de değer verdiğinizi göstermiş olursunuz.

 

4-Emrivakilerden kaçının!

Eşinizi yapmak istemediği bir şey için zorlamayın. Hoşlanmadığı  ortamlarda bulunması veya çevrenizden sevmediği kişiler ile muhatap olması için baskı yapmayın. Hayatında anlayışlı olması gereken tek sırdaşı sizsiniz. Zamanla birbiriniz huylarını daha iyi öğrenecek ve ilişkinizi yürütürken ona göre adımlar atacak hale geleceksiniz.

 

5-Tartışın!

Karşıt fikirlerde olmak sanıldığının aksine kötü bir durum değil. Aksine bu durum eşiniz ile olan iletişiminizi güçlendirir. ”Tartışmak” yüksek sesle yapılan bir eylem olmadığının bilince olursanız bu size artı bir puan kazandıracaktır. Herhangi bir konu hakkında zıt görüşünüz varsa ki mutlaka olacaktır. Bunu sonuna kadar tartışın. Doğru bildiğiniz bir bilgi yanlış çıkabilir veya yeni bir bakış açısı elde edebilirsiniz.

 

6-Özel günleri asla unutmayın!

Doğum günleri,evlilik yıl dönümü gibi özel günleri mutlaka kutlayın. Bu özel günleri farklı kılacaklar sürprizler yapın. Maddi olarak karşılayabiliyorsanız ve imkanınız varsa mutlaka başka şehirlere,ülkelere gidin. Ev-iş monotonluğunu mutlaka kırın. Koca bir senede sadece belirli günler sizin. En özel anıları sadece bu günlerde yaşayabilirsiniz.

 

7-Eve iş getirmeyin!

Çoğu insanın başaramadığı konudur. İş yaşamında olan şey evinize girdiğiniz an dışarıda kalmalıdır. Aynı şekilde evde yaşadığınız sorunlar varsa bunları da iş yaşamınıza aksetmesine izin vermeyin. İkisi arasındaki denge bozulacak olursa ne işte ne de evde huzurlu olamazsınız.

 

Unutmayın! Aşk zor bulunur kolay kaybedilir. <3