eÇift Evlilik Yaşam

Arkadaşlık ve Evlilik Siteleri Hakkında Sorulan Sorular

 

İnternetten arkadaş bulmak, sevgili olacağınız hatta evleneceğiniz kişiyle tanışmak fikri size nasıl geliyor? İnsanlar genelde bu soruyu duyduklarında çok farklı tepkiler verebiliyorlar. Bazıları bunun çok güvensiz bir yöntem olduğunu söylerken bazıları ise gayet normal ve teknoloji çağında olması gerekenin bu olduğunu belirtiyor. Yani temelde sıcak bakanlar, reddedenler olarak grubu ikiye ayırabiliriz. İşte tüm bunların dışında kafasında bazı soru işaretleri olduğu için çekingen davrananlar var. Bu yazımız tam da o kişilere göre!

Çevrenizdeki insanların çoğu arkadaşlık sitelerindeki profillerin sahte hesaplardan oluştuğunu ya da bu profilleri yönetmek için maaşlı çalışanların işe alındığını sizlere söyler durur. İnternet kendi evrim sürecini yaşarken böyle sitelere tanıklık etmiş olabilir. Bu yüzden diğer tüm arkadaşlık sitelerinden bağımsız ve eÇift Ekibi çalışanları olarak bizlere günlük hayatlarımızda insanlar tarafından yöneltilen soruları cevaplamanın daha sağlıklı olduğunu düşündük. O zaman bu ilk ve en çok sorulan soru ile başlayalım.

  1. Bu tarz sitelerdeki profillerin gerçek olma olasılığı var mı?

Her sitenin kendi çalışma prensibi olabilir ancak eÇift, üye olan her yeni profilin müşteri hizmetleri çalışanları tarafından tek tek onaylandığı bir site. Bu yüzden dolandırıcı, sahte hesap ya da benzer şüpheler oluşturan tüm profiller yayına alınmadan siliniyor. Ve bu profiller insanların kendi e-posta adresleri ile açtıkları profiller. Bu yüzden bot hesap olma olasılığı yok. Evet, o insanlar internetteki her kullanıcı kadar gerçekler.

  1. Sizin sitenizden gerçekten tanışan, sevgili olan hatta evlenen kişiler var mı?

Elbette var. Sitemizi kullanmak konusunda çekinceleri olanlar için blogumuzda bunları başarı hikayesi olarak zaten paylaşıyoruz. Bunun ardından ise genellikle “Ama bu hikayeleri siz uydurmuş olabilirsiniz” yorumu yapılıyor. Başarı hikayelerimiz kullanıcılardan kimliklerini açıklamak istedikleri oranda paylaşılabiliyor. Avrupa ve diğer batı ülkelerine nazaran bizde online dating kullanımı yaygın değil bu yüzden kullanıcıların kişisel mahremiyetine önem verdiğimizi belirtiyoruz. Çünkü eÇift’te zaten kişisel kimlik bilgilerinizle ya da bir rumuzla üye olamıyorsunuz. O yüzden bu konuda size sadece samimiyetle sitemizde tanışan insanların olduğunu, hatta bazılarının düğün davetiyelerini aldığımızı söyleyebiliriz.

  1. Sitenizde güvende olduğumdan nasıl emin olacağım?

Gerçek yaşamınızda ne kadar güvende iseniz bir internet sitesinde de aslında o kadar güvendesiniz. Sosyal medyada kendi isminizle açtığınız hesaplarınızı bir düşünün. Yaşamınızın her anını neredeyse fotoğraflarla paylaştığınız hesaplarınızı da. Zaten size ait her şey artık günlük yaşamınızda olduğu kadar internette de var. Tüm bu sitelere güvenirken sizden isim, telefon ya da adres talep etmeyen eÇift’e neden güvenmek konusunda çekimser olasınız? Hayat sanal alemde de gerçek yaşamda da aynı riskleri taşıyor ama kafanızda sürekli soru işaretlerinin olması sizi sadece aşktan, mutlu olma şansından biraz daha uzaklaştırıyor. Bir de bu açıdan bakmayı denemelisiniz.

  1. Diyelim ki bu profillerden birisiyle arkadaşlık kurdum nasıl inanacağım ve güveneceğim o kişiye?

Bugüne kadar edindiğiniz dostlarınızla, arkadaşlarınızla ve hatta eski sevgililerinizle nasıl tanışıp, güvenip onları hayatınıza aldıysanız öyle. İnanın başka hiçbir yolu yok. Elbette internetten tanıştığınız birisiyle buluşurken biraz daha temkinli olmakta fayda var. Ancak birisi ile tanıştığınızda onun hakkında araştırma yapabilir, ondan sizin güveninizi sağlamlaştıracak kanıtlar isteyebilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınız ise size kalmış. Karşınızdaki kişinin evli olduğundan mı şüphelendiniz? Bunu ciddi biçimde sorun ya da size kimliğini göstermesini isteyin. Ya da ailesi ve arkadaşları ile tanışmak istediğinizi ısrarla belirtin. Sizde tüm bunlara rağmen güven oluşturmadıysa zaten o kişiyle görüşmemenizde fayda olduğunu söyleyebiliriz.

O yüzden gelin ve artık bu yalnızlığa eÇift ile bir son verin. Hemen e-posta adresinizle ücretsiz bir şekilde üyelik oluşturup kişilik analiz testimizi doldurun. Kendinize mutlu olmak için bir şans verin. Çünkü aşk burada başlıyor!