Aşk Yaşam

Eş seçerken nelere dikkat edilmelidir?

 

Evlilik nedir? Evlilik, her şeyden önce iki insanın hayatı paylaşmak üzere yaptığı anlamlı bir sözleşmedir. O sözleşmenin maddelerinin nasıl olacağı her çifte göre farklılık gösterir. Bundan dolayı aslında herkesin eş seçerken kriterleri farklılaşabilir ancak bir hücrenin bile temel bileşenleri belirli oranda bir araya gelmiştir. İşte biz evlenilecek birinde olmazsa olmaz özellikleri bir araya getirmeye çalıştık.

1.       Her şeyin başladığı nokta sizsiniz.

Kendinize bir yol arkadaşı arıyorsunuz, aradığınız kişiyle aile olup belki çocuklar dünyaya getirmek istiyorsunuz. Bu çok önemli bir karar aşamasıdır. O yüzden önce kendinizi tanıyarak başlayın. Hatta oturun istekleriniz, beklentileriniz neler bunları tek tek yazıp gözden geçirin.

2.       Hayatınızın gerçeklerine saygıyı hak ediyorsunuz.

Birisini sevince dünyadaki her şey biraz anlamsız gelebiliyor. Aşk insanın başını döndürüyor çoğu zaman. Ama aranızdaki ilişki evliliğe gidecek kadar ciddileştiyse bir durum değerlendirmesi yapmanızda fayda var. Sizin kişiliğinize, arkadaşlarınıza, geçmiş yaşantınıza ve tecrübelerinize, sosyal statünüze bakış açısı ne? İşte bu sorulara cevaplar bulmalısınız.

3.       Huzuru çoğu zaman sadece onunla bulabileceğiniz kişiyle evlenin.

Evlilik, yanınızdaki kişinin varlığından huzur duymaktır. Hayatın yükü sizi yorduğunda ya da canınız bir şeye sıkılmışken bir desteğe ve huzurlu bir alana ihtiyaç duyabilirsiniz. Birisiyle evlenmeye karar verdiğinizde kendinize şu soruyu sorun. Onunla birlikteyken huzurlu muyum?

4.       Hayata benzer pençelerden mi bakıyorsunuz?

Elbette birlikte olacağımız kişiyi seçerken yaşam deneyimlerimizden yola çıkarak hayata benzer pencereden baktığımız kişilere öncelik tanıyoruz. Ancak burada bahsettiğimiz şey içinde büyüdüğünüz kültür. Tabii farklılıklar da harika bir uyum oluşturabiliyor çoğu zaman ancak yine de kültürünüze ve hayata bakış açınıza uygun kişileri seçmeye özen gösterin.

5.       Evliliğin diğer bir adı zaten paylaşmaktır.

Evet evlilikle her şeyi paylaşıyorsunuz aslında. Sevgiyi, aynı evi, hayatı, anıları ve hatta maddiyatı bile paylaşıyorsunuz. O yüzden bencil ve paylaşmayı bilmeyen bir insanla evlilik yürütmek zor olacaktır. Evlenmeyi düşündüğünüz insanın paylaşmaya ne kadar hevesli olduğuna dikkat edin.

Ve elbette eş seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli kural şu: Doğru kişiyi, doğru yerde ve doğru zamanda aramak. Peki ama nerede? Elbette evliliğin ciddiyetinin farkında, mutlu ve huzurlu bir birliktelik arayanların buluştuğu eÇift’te. Çözdüğünüz kişilik analiz testi sonrası size en uyumlu insanı bulabileceğiniz eÇift’e üye olmak ücretsizdir. Haydi, vakit kaybetmeyen bu deneyimi yaşamalısınız. Çünkü aşk burada başlar!