Aşk Yaşam

Aşkın Birinci ve Üçüncü Yılında Romantizm Farkı

“Aşk nedir, aşk biter mi?, aşkın ömrü 3 yıldır” galiba insanların ilişkiler ve aşk üzerine en çok konuştuğu konulardan biri olmuştur. Aşkın ömrü kaç yıl bu kişiye göre değişebilir ama üçüncü yılın bir kerameti var gibi. İlişkinin belki de tam olarak şekillendiği yıl olduğu içindir. Biz de bu 3 yıl içindeki biraz acı ama eğlenceli farkları sizler için hazırladık.

  1. İlişkinin başladığı ilk anlarda uykusuz geceler, milyonlarca atılan mesaj, sanki 24 saat uykusuz işe gitmemiş gibi bir dinçlik söz konusudur. Elbette yeni bir insanı tanımanın heyecanı olduğu için normaldir. Sonrası 9:30’da ben yatıyorum iyi geceler mesajına evrilir.
  2. İlişkinin ilk başlarında Sevgiler Günü gerçekten hakkını vererek kutlanır. Çikolatalar, çiçekler, üzerinde seni seviyorum yazan yastıklar. Üçüncü yıldan sonra da aslında her gün Sevgililer Günü gibidir. Eve her gün bir hediyeyle gelirsiniz. Tabi bu çoğunlukla somun ekmek ve bir kilo yoğurttur. Çünkü hayat devam ediyordur J
  3. İlişkinin ilk zamanlarında restorana gidildiğinde yemek seçimleri dünyanın en sağlıklı yiyecekleri kategorisinde Oscar alır. Salatalar, zeytinyağlı ve çorbalar derken üçüncü yıldan sonra artık o göbek yavaşça salınmaya başlar. Hayat sizin için çoğu zaman eve söylenen pizza ve büyük boy cheeseburgerdir.
  4. Elbette önce göz sonra gönül seviyor. İlişkinin başlarında gözlere, gülümsemelere ve kaşlara yapılan iltifatlar şekil değiştiriyor. Üçüncü yıl ve sonrasında sesinden, el yazısına kadar çok farklı şeylerin aslında sizi etkilediğini fark edebiliyorsunuz.
  5. İlişkinin ilk zamanları adeta içine düz dalış yapılmış parfüm şişeleri, özenle ve saatlerce yapılmış makyajlar iken üçüncü yıl artık pijamalarla Pazar günü televizyon izleyip mutlu olmaya evrilir. Şüphesiz daha az masraflı ve huzur vericidir. J

Ancak tüm bu ilişki aşamalarının sadece biçim değiştirmesi aşkın verdiği mutluluğun bitmesi anlamına gelmiyor. Yaşamdaki her şey gibi aşk, sevgi, ilişki ve evlilik de biçim değiştiriyor ve evrimleşiyor. Zaten tecrübe etmenin en güzel yanı da bu değil mi? Yani sirkülasyon! Nasıl o ilk aylarda aynanın başında saatler geçirmek harika hissettiriyorsa bazen Pazar sabahı kalkıp pijama ile tv izlemek için can atarken buluyor insan kendini. Uzun lafın kısası evet ilk yıl ile üçüncü yıl arasında farklar var ortak olan şey ise aşkın güzelliği. Peki siz neden aşkın sıcaklığını hissederek yaşamayasınız?

Eğer ciddi bir ilişkiye hatta kendinizi artık evliliğe hazır hissediyorsanız çözüm çok basit. Hemen e-posta adresinizle www.eCift.com ‘a gelerek ücretsiz bir şekilde kayıt olabilir; eÇift kişilik analiz testi sayesinde aradığınız kişiyi kolayca bulabilirsiniz. Acele edin çünkü aşk eÇift’te başlar!