Aşk Yaşam

Aranan bekar siz misiniz?

Nasıl her bir dakika bir çocuk hayata merhaba derken ve bir insan da hayatını kaybederken binlerce hatta milyonlarca insan yalnızlıktan şikayet ederken mutlu bir birliktelik, huzurlu bir evlilik ve hatta çocuk sahibi olmak birçok insanın hayallerini süslüyor. İnternet sayesinde yalnızlıktan kurtulan ve mutluluğu bulanlar var ancak profilini etkin kullanamadığı için arayışını devam ettiren insanlar da var. İşte bu yazının konusu biraz bu insanlar üzerine olacak. Kim bilir belki en çok tercih edilen bekar profilleri araştırmasına göre kendinize uygun arkadaş ararken yeni bir yöntem oluşturursunuz.

Global bir Kanada şirketi internette arkadaş arayan bekarlar üzerine bir araştırma yaptırdı. Araştırma içerisinde kimlerin daha çok mesaj aldığı, kadınların finansal durumu ve eğitimin rolü gibi birçok sonuç var. Araştırma sonuçlarından bazıları şu şekilde;

  1. Araştırmaya göre 25-35 yaş arası katılımcılardan en çok mesaj ve arkadaşlık talebi alan kişiler 25 yaş grubuna dahil kadınlar.
  2. Kadının eğitimli olması artık çok önemli bir konu gibi duruyor. Çünkü araştırmaya göre eğitim seviyesi yükseldikçe kadınların aldığı mesaj ve arkadaşlık talebi de %6.45 oranında artıyor.
  3. Fiziksel görünüş ve kişisel bakım ise hala tercih edilmede en büyük belirleyici. Zayıf, bakımlı ve kendine özen gösteren ve bunu da profil fotoğraflarında gösteren insanlar arkadaşlık sitelerinde en çok tercih edilen kişiler. Hatta profilinde fiziksel yapısını zayıf olarak tanımlayan kadınlar %41 oranında daha fazla mesaj ve arkadaşlık talebi alıyormuş.
  4. Saç rengi de merak ve ilgi oranını artırır mı demeyin. Saçlarını kahverengi ya da açık kumral olarak belirtmiş erkekler, diğerlerine göre %20 oranında fazla mesaj alıyormuş.
  5. Özellikle ciddi ilişki arayan biriyseniz ve sizinle benzer arayışta olan insanların olduğu bir sitedeyseniz ekonomik geliriniz ve finansal özgürlüğünüz de size olan ilgiyi artıran bir unsurmuş. Kısacası ekonomik refah düzeyi tüm dünyada bir ilişkinin hala en büyük belirleyicilerinden.
  6. Kadınlar, artık yalnız kovboy ya da yaramaz çocuk olarak tanımlanan erkeklere üzgünüz ama ilgi göstermiyor. Ciddi bir ilişki hatta evlilik isteyen kadınlar aradığı erkeğin profilinde önce ciddi bir ilişki arayışında mı değil mi diye bakıyormuş.
  7. Aldığı mesajların azlığından yakınan erkeklere ise önemli bir tavsiye verilmiş. Gerçekten dürüst bir şekilde ciddi ilişki ve evlilik aradığını belirten erkekler, diğerlerine göre %52 oranından daha fazla mesaj alıyormuş.
  8. En enteresan sonuçlardan biri ise din. Kendini dindar olarak tanımlayan ve birlikte olmak istediği insanın da dini inancına önem veren kişiler diğerlerine göre daha fazla mesaj alıyormuş. Bunun ilerde çocuk sahibi olunca sorun teşkil etmemesi için de önemli olduğunu belirtenler olmuş.

Araştırmanın göze çarpan sonuçları bu şekilde. Eğer uzun zamandır profilinize ilginin düştüğünden ya da mesajlarınızın azlığınızdan yakınıyorsanız sonuçlar size bazı ipuçları verebilir. Tüm bunların dışında yalnızlıktan bunalıp artık hayatı paylaşacağınız kişiyi aramaya karar veren çiçeği burnunda bir arkadaşlık sitesi üyesi adayıysanız profilinizi oluşturmadan önce yukarıdaki sonuçlardan yararlanabilirsiniz.

Ya da hepsinden daha kolayı var. Ne istediğinizi bildikten sonra arayışınızı doğru bir şekilde sonuçlandıracağınız bir mecrayı seçmek. eÇift, Türkiye’nin nitelikli bekarlarını buluşturan, ciddi arkadaşlık veya evlilik arayışında olanların tercih ettiği bir arkadaşlık sitesidir. Üstelik ücretsiz bir şekilde üye olduktan sonra çözeceğiniz kişilik analiz testi ile size en uygun kişiyi bulmanız için kolaylıklar sunuyor. Haydi, şimdi e-posta adresinizle eÇift’e kayıt olun. Kim bilir, Türkiye’nin belki de en çok aranan bekarı sizsinizdir.