Ruhun Gıdası

Yazı ve Aşkı Şarkılarla Süsleyin!

Yaz aşkı diye bir kavram var ilişkiler sözlüğünde. Herkesin ilk gençliğinde büyük bir heyecanla yaşadığı yaz aşkı ya da orta yaşta bir sahil kasabasında tatile gitmişken tanıştığı birisi vardır. Bu ilişkiler kimi zaman kısa olur diye çok sevilmez “yaz aşkı” kavramı. Ama yaz; içi ısıtan güneş, kalbi ateşleyen aşk ve o anları zihnimize yer ettiren şarkılardır. Bu kez size unutulmayan yaz şarkılarını derledik.

1.       Teoman – O Yaz

Aslında çok eski bir şarkı. Zerrin Özer ve Bora Ayanoğlu tarafından da seslendirilmiştir. Herkesin söyleyen favori sanatçısı farklı olsa da hepsinin ortak noktası herkese ilk gençliğinde yaşadığı güzel bir yaz aşkını hatırlatması değil mi?

2.       Ege-Yaz Aşkım

Galiba tüm toplum olarak yaz aşkı çabuk biter cümlesi bilinçaltımıza bu şarkı ile işlendi. 🙂 Ancak her şeye rağmen Ege’nin ayrılıkla bitecek diye başlamadığı yaz aşkı bile güzel bir esere dönüşmüş. Hangimiz yıllardır severek dinlemedik çılgınlar gibi?

3.       Yeni Türkü- Aşk Yeniden

İnsanın yeniden aşkı bulduğu o harika an daha iyi nasıl anlatılır ki? Akdeniz’in tuzu gibi, karanlıkta bir gül açarken diye mırıldanmaya başlanılan her anda insanın içi kıpır kıpır olur. İşte o an aşkın dünyadaki en güzel his olduğunu bir kez daha anlar insan.

4.       Yaşar –Birtanem

İnsanın aklına yaz ile gelen ilk üçleme deniz, kum ve güneş ise arkasından da sahilde gitarıyla şarkı söyleyen Yaşar’ın geldiği yıllardan beri eskimedi bu şarkı. Ve sanıyoruz ki her yaz birilerinin aklına düşecek. Öylesine nostaljik öylesine güzel.

5.       Aydilge-Aşka Gel

Aydilge’nin her şarkısı yazın ilk günü gibi bir kıpırtı oluştursa da bu şarkısının yeri ayrı. Güneş günün en tepesine yükselmişken o ilk bakış, ilk gülüş anında sanki birden çalmaya başlıyor bu şarkı 🙂

6.       Yalın – Keyfi Yolunda, Aşkı Sonunda

Şarkılar susuyorken, şarkılar yazdıran sen.. Yaz ile başlayan bir aşk gerçek bir aşk hikayesine dönüşünce söylenecek en güzel sözler bunlar olurdu galiba. Haydi o zaman bu kez aşk dileklerimizi tutup dinleyelim.

7.       Kenan Doğulu- Aşk ile Yap

Aslında ne yaz ne kış fark etmiyor bu şarkının insanın içini kıpır kıpır etmesi için. Her şeyi aşk ile yapınca hayatın ne kadar güzel olacağını hatırlatıyor hep. Ama siz yine bu yaz da aşk şarkıları listenizden eksik etmeyin.

8.       Emre Altuğ- Su Gibisin

“Susuz kalmış toprak gibi, yağmuruna muhtacım. Su gibisin su gibisin” Sevgiye susamışken, yalnızlıktan artık çok sıkılmışken gerçek aşkı bulmak daha iyi nasıl anlatılır?

9.       İdil Üner_ Güneşim

Fatih Akın’ın romantik komedi filmi Temmuz’da filminin sahilde geçen bir şarkısında duyduk ilk kez. Aşkın naifliğini, özveriyi ve bir yaz günü başlayan bir aşkı nasıl tanımlarsınız derseniz bu şarkı ile özetleyebiliriz galiba.

10.   Erkin Koray –Sevince

Erkin Baba’yı bonus olarak listenin sonuna sakladık. Çünkü bundan önceki onlarca yılda da bundan sonra gelecek onlarca yıllar boyunca da ne vakit aşık olsak yaşayacak bir şarkı. Hala zaman varken gidin aşkı isteyin, aşkı yaşamak istediğiniz kim varsa!

Eğer aşkı isteyecek biriyle henüz tanışamadım ve artık sanırım umudum da kalmadı diyorsanız. Umut her daim var yeter ki siz harekete geçin. Şimdi eÇift’e gelerek ücretsiz bir şekilde üye olun. Aradığınız kişiyi bir an önce bulun. Çünkü aşk eÇift’te başlar!