Aşk

Düğündeki En İyi İlk Dans Müzikleri!

Evlilik bir insanın hayatında yaşayacağı en hoş deneyimlerden biri olabilir. Çoğu zaman düğün hazırlıkları stresli ve yorgun geçen bir zaman dilimine dönüşse de. Ve bu hazırlık sürecinin en önemli ayrıntılarından biri de düğünde çalınacak ilk dans müziğidir. Belki sevgilinizle özel bir parçanız var ve zaten o parçayla misafirlerinize ilk dansınızı yapacaksınızdır. Biz yine de hala bir fikre ihtiyacı olanlar ve henüz bir dans şarkısı bulamayan çiftler için birkaç parça seçtik.

1. Whitney Houston: I will always love you

Bazıları için klişe bazıları için hiç bitmeyecek bir efsanedir bu parça

2. Cesaria Evora: Besame Mucho

Belki de 21. Yüzyıl’da yapılmış en güzel aşk şarkıları arasında bulunan Besame Mucho’yu da rahatlıkla ilk dans müziği olarak seçebilirsiniz.

3. Metin Özülkü: Seninle Olmak Var ya

90lı yılların belki de en romantik şarkılarından biri diyebileceğimiz bu şarkı her zaman güzelliğini koruyacak ve unutulmayacak eserlerden. Siz de ilk dansınızı unutulmaz kılabilirsiniz böylece.

4. Ertan Anapa: Benim Bütün Dualarım Seninle

Orijinali Fransızca “Historia de un Amor” olan bu parça hangi dilde söylenirse söylensin insanın kalbinde aynı kıpırtıyı harekete geçiriyor. Bütün dualarınızın onunla olacağını en mutlu gününüzde eşinize bir kez daha söylemek istemez misiniz?

5.  André Rieu: The Second Waltz (Shostakovich)

Bu parçamız düğün dansı için bir kursa dahi gitmeyi düşünen çiftlerimiz için. Neredeyse hayatında hiç vals yapmamış insanı bile yerinden kaldırmaya yetecek bu parçayı bir düşünün deriz!

6. Seferad: Seni Ne Çok Sevdiğimi

Özellikle Balkan Düğünleri’nin vazgeçilmez enstrümanı akardeonlu girişi ile bile seçilmeye aday bir şarkı. Bence bir dinleyin deriz 🙂

7.  Bryan Adams: Everything I Do

“Senin için her şeyi yaparım.” Bir insanın başka bir insana verebileceği en cesur söz olsa olsa bu olurdu. Oldies but Goldies diyebileceğimiz bu şarkı ile yeni bir hayata ilk adımı atmak bizce oldukça iyi bir fikir.

8. Teoman: Yıllar Sonra

“Bir yer olsa demiştin, senle ben için paramız olmasa da, kalbimiz zengin” aşkı ve özveriyi nasıl özetlerdiniz deseler Teoman’ın bu şarkısının sözleri iyi bir cevap olurdu. Evlilik biraz da bu ikisi değil midir?

9. Figen Genç: Nazende Sevdiğim

Bir Azeri şarkısı olan Nazende Sevdiğim şarkısı ülkemizde de oldukça popüler. Dinlendiğinde insanı hafif bir hüzüne sürüklese de anlamlı sözleri ile güzel bir düğün müziği olmaya aday.

10. Peter Sarstedt: Where Do You Go To My Lovely

1969 yılında neredeyse tüm dünyayı kasıp kavuran bu aşk şarkısı unutulmayan ve kalpleri ısıtan aşk şarkıları listelerinde hep canlılığını korumaktadır. Eğer klasikleri sevenlerdenseniz bu şarkı kesinlikle sizin ilk dans şarkınız olmalı

İlişkisi evlilik yoluna doğru ilerleyen, düğünü yaklaşan herkes için elimizden geleni on şarkıyla da olsa yaptık. Ama biz asıl şu an bir ilk dans şarkısı planlayacağım bir kişi bile yok hayatımda diyen yalnızlara bir çağrı yapmak istiyoruz. Hala yalnızsanız ve artık hayatınızın aşkını bulmak istiyorsanız hemen şimdi e-posta adresinizle birlikte eÇift’e gelin ücretsiz kayıt olun. eÇift’in bilimsel ideal çift metodu ile size en uygun kişiyi bulun. eÇift ile yalnızlık artık kader değil!