Yaşam

Kendini Sevmeyi Başaramayan İnsanlarla Zaman Kaybetmeyin

Kendinizi sevin, kendinizi olduğunuz gibi kabullenin, siz olduğunuz gibi güzelsiniz cümlesini hayatınız boyunca kaç kez duydunuz? Bin, yüz bin? En azından bir kez mutlaka duymuşsunuzdur. Peki, kendini sevmenin neden bu kadar önemli olabileceği üzerine hiç düşündünüz mü? Belki de bugün biraz kendini sevmeyi başaramayan insanları konuşarak düşünmeliyiz bunu. Ne dersiniz?

Luc Besson’un ünlü filmi Angela A’nın bir sahnesi vardır. Kendini sevebilmek üzerine. Ayna karşısında kendi kendine sevdiğini söyleyemeyen Andre ile Angela arasında kısa bir konuşma geçer. Şöyledir;

“+ Beni seviyor musun sevmiyor musun?

– İlk günden beri. İlk saniyeden beri.

+ Güzel, söyle öyleyse.

– Bunu söylemek zor

+ Neden biliyor musun?

– Hayır.

+ Çünkü sana hiç söyleyen olmadı, değil mi? Biri nasıl yapacağını göstermeyince kendini sevmek zor.

– Evet.”

Ve bu sahnede aslında yönetmen herkesin sevilmek için bir fırsata ihtiyacı vardır düşüncesini anlatmak istemiştir. Evet, herkesin sevilmek için bir fırsatı olduğu gibi sevilmek tüm insanlar için en az ekmek ve su kadar önemli bir ihtiyaçtır. Zaten tüm savaşımız, tüm kavgamız bu değil mi? Yaşamak ve sevilmek!

Ama gelin görün ki bazen büyüklerimizin dediği gibi de “Allah’ın hakkı üç” olmalı galiba. Neden mi? Çünkü bir kere kabullenilmiş bir gerçek çoğu zaman bir sorun olmaktan çıkar. Hayatınızda kaç sevgisiz insana şans verdiniz ve kaçı gerçekten kendini düzeltmek için en az sizin kadar özveri gösterdi? Elbette bunun için çabalayan, olumsuz yönlerini törpüleyen bir insana el uzatmak kadar harika bir duygu yok. Burada bahsettiğimiz insan tipi bunu bir yaşam biçimi haline getirmiş olandır. Yani bin kere tövbe edip yine de aynı hatayı yapan insanlar. Bu tip kendini sevmeyi başaramayan insanlarla artık vakit kaybetmeyin. Çünkü bu tip insanların en belirgin özelliği yaşam enerjinizi sömürmek, sürekli bardağın boş tarafından bakmak, hayatta hiçbir şeyin sevilmeye ve önemsenmeye değmeyecek kadar değersiz olduğunu söylemektir. Belki de bu insanların zamanla evrenin sonsuzluğuna kavuşmalarını beklemekten başka bir şey yapmamalıyız.

Hayat ancak sevgiyle yeşillenir. Bir insana, bir bitkiye, bir hayvana ve ya herhangi bir şeye tutkuyla verilen sevgi ancak güzelleştirir yaşamı. Belki de bu yüzden kendini sevmeyi başaramamış insanlarla zaman kaybetmemelisiniz. Sizi yavaşlatmamaları, tüketmemeleri ve örselememeleri için.

Bu yüzden sevginizi her zaman doğru, hak eden ve bu sevgiyi gerçekten isteyen, onu arayan ve bunun için çaba gösteren insanlara yönlendirin. Peki, ama nasıl diyebilirsiniz. Her gün binlerce onlarca çeşit insanla tanışıyoruz haklısınız. Belki sadece ufak yöntem değişiklikleri ile başlayabilirsiniz. eÇift’e ücretsiz kayıt olmak gibi. eÇift, bilimsel ideal çift metodu adını verdiği yöntemle kişiliğinize, yaşam tarzınıza ve beklentilerinize göre size en uygun insanlarla tanışmanızı sağlayan ciddi evlilik ve arkadaşlık sitesidir. Aşkı ve sevgiyi herkes kadar hak eden siz de bu deneyimi yaşamalısınız. Haydi eÇift’e!