Yaşam

Ali ve Nino’nun Aşk Hikayesi

 

Bazı aşklar mutlu sonla biter ve herkesin kafasına gökten üç elma düşer. Bazıları ise mutlu sonla bitmez ama onlar çoğunlukla efsane olurlar. İşte bugün o kavuşulamayan ama efsane olan aşklardan birini anlatacağız.

Ali ve Nino’nun hikâyesi ilk yolculuğuna Kurban Said adlı bir yazarın eseri ile başlıyor. İlk kez 1937 yılında Viyana’da baskısı yapılan eserin konusu birbirinden farklı din ve kültürlere ait iki insanın aşkından oluşuyor. Doğu Kültürü’nün bir parçası olan Ali Han Şirvanşir ve Batı Kültürü’nün bir parçası olan Nino Kipiani arasındaki aşk lise sıralarında başlıyor. Tüm farklılıklarına rağmen birbirini seven çift ailelerinin itirazlarına ve Nino’nun çekincelerine rağmen evlilikle mutlu sona ulaşmış görünüyor. Ancak şansızlıklar peşlerini bir süre bırakmıyor.

Ali’nin ülkesi olan Azerbaycan’da savaş çıkınca, Ali ülkesini korumak için cepheye gidiyor ve orada yaşamını kaybediyor. Nino’nun babasının engellemelerine rağmen evlilikle mutlu sona ulaştığı düşünülen hikâye bu acı sonla bitiyor. Ancak Nino ve Ali’nin hikâyesi belki de tam bu noktada iki roman kahramanı olmaktan çıkıp ölümsüzleşmeye başlıyor.

Gürcistan’ın Tiflis şehrinde Tamara Kvesitadze isimli bir heykeltıraş, 2007 yılında 8 metre uzunluğunda bir heykel yapmaya başlıyor. Elbette Ali ve Nino’nun aşkından esinlenerek. 2010 yılında Gürcistan’ın ünlü şehri Batum’da, deniz kıyısına konumlandırılmış ve adına da “Aşk Heykeli” denilmiştir. Motorlu bir mekanizma ile çalışan heykelin en güzel yanı ise kadın ve erkek heykellerinin önce göz göze gelmesi ve daha sonra iç içe geçerek tek bir vücut olmasıdır. Bu görsel şöleni merak ediyorsanız şöyle bir videosu da var.

Ve bu heykelle birlikte aslında sonu hüzünlü biten aşk hikayesi sonsuza kadar yaşayacak bir efsaneye dönüşmüştür. Hatta yönetmen Asif Kapadia tarafından hikayenin filmi çekilmiş ve 27 Ocak 2016 tarihinde ilk gösterimi yapılmıştır.

Ali ve Nino’nun hikayesi kısaca böyleydi. Peki ya sizin aşk hikayeniz ne olacak? Aradığınız o çok özel insana nasıl kavuşacaksınız? Hem de sonunda hiç ayrılıkların olmadığı. Cevap aslında çok basit eÇift ile. Ücretsiz bir şekilde hemen üye olabileceğiniz eÇift’te, yanıtlayacağınız kişilik analiz testi ile sizinle uyumlu hayalinizdeki aşka kavuşmak için daha fazla beklemenize gerek yok. Çünkü aşk www.eCift.com ‘da başlar!