Aşk

İlk buluşmada onu tanımanın en kolay yolları

 

İlk buluşma, ister 17 yaşınızda ister 77 yaşınızda olun her zaman sonucu sizin için çok önemli olan zorlu bir sınav gibidir ve çoğunlukla streslidir. Yıllar sizi nasıl bir insan sarrafına dönüştürdü bilemeyiz ama bir insanın kişiliği ve hayata bakış açısına dair bilgiler edinebileceğiniz sorular vardır. Gelin o sorulara bir göz atalım.

Her şeyden önce bir buluşmada kendin gibi olmak çok önemlidir. Ama o heyecanla hem kendimiz hem de karşımızdaki kişi ister istemez normal yaşantısından biraz farklı bir ruh haline bürünebilir. İlk buluşmaya gelene kadar hangi aşamalardan geçtiğinizi bilmiyoruz. Belki internette tanıştınız, belki birkaç arkadaşınızın araya girmesi ile tanıştırıldınız. Ancak yine de birbirinizi yakından tanımak için şu basit soruları sorabilirsiniz. Hem böylece buluşma sırasında ne konuşacağım derdine de belki böylece son verirsiniz.

1.       Hiç hayatta gerçekten oynadığın rolün önemini düşündün mü?

İlk soru için belki fazla filozofik bir soru durabilir ancak mutlaka sorulması gereken bir soru olduğu için ilk sıraya koyduk. Bu soru aslında gerçekten ne için yaşıyorsun sorusunun cevaplarını barındırmaktadır. Karşınızdaki insanın vereceği cevaplar onun aradığınız kişi olup olmadığını açık bir şekilde gözler önüne serecektir.

2.       Aile senin için ne anlam ifade ediyor?

Bu sorunun cevabında aslında olumlu ya da olumsuz diye bir cevap yok. Her iki yanıt da sizin ve onun bir ilişkiden o an ne beklediğinizin yanıtı olabilir. O yüzden kritik bir soru, dürüst cevaplamaya özen gösterin 🙂

3.       Sevgilin hakkında ailenin ya da arkadaşlarının ne dediği o kadar da önemli mi?

Eğer sizinle ilişkisinde davranışlarını birlikte yaşadığı insanlara göre şekillendiren birini hayatınızda istemiyorsanız bu soruyu tam zamanında ve uygun bir şekilde sormalısınız. İlişkinizin selameti açısından gerçekleri bilmeye hakkınız var değil mi?

4.       Daha önceki sevgililerin hala hayatında mı?

Eğer kıskanç biriyseniz ya da eski sevgilileri ile görüşmesi sizin için bir sorunsa bunu en başından sorun. Hatta sorunun cevabına göre sizin için bu konunun önemli olduğunu da belirtin. Sonrasında hoş olmayacak bir şekilde tanıştığınız bir arkadaşının eski sevgilisi olduğunu öğrenmek istemezsiniz değil mi?

5.       Ne kadar ıssız adam/ ıssız kadın testi yapılsa 100 üzerinden kaç puan alırdın?

Bu soruyu aslında çok esprili bir şekilde sorabilirsiniz. Bir ilişkiden gerçekten evlilik ve çocuklarınızın olduğu bir yuva gibi bir beklentiniz olabilir. Ve karşınızda bağlanma problemi olduğunu söyleyen birisi ile bu hayallerinizi gerçekleştiremeyeceğinizin farkındasınızdır. Sormaktan çekinmeyin, bir kere buluştuğunuz insanla ne evlenmek ne de sevgili olmak zorundasınız. Sonuçta amacınız zaten onu tanımak.

Ama her seferinde artık bu soruları sormaktan bıkacak hale de gelmek istemiyorum diyebilirsiniz. O zaman belki de bu aşamaları internet üzerinden halledip ilk buluşmanızı zaten birbirinizi tanıyarak ve ikinci buluşmaya zemin hazırlayarak geçirebilirsiniz. Nasıl mı? Cevap basit. eÇift’e ücretsiz bir şekilde üye olup kişilik analiz testimizi çözerek. Verdiğiniz cevaplar doğrultusunda oluşturulacak profilinize zaten kişiliğinize en uyumlu kişiler önerilecek. Böylece vakit kaybetmeden aradığınız insana ulaşabileceksiniz. Hadi, aşkı doyasıya yaşamak için vakit kaybetmeyin www.eCift.com ‘a gelin.