Aşk

Buluşma ertesi hayal kırıklığıyla mücadele rehberi

Yeni tanıştığınız ve yakından tanımak istediğiniz bir insan hayatınıza girdiğinde heyecan kadar korku da vardır. İlk buluşma için sözleşecek hale gelinceye kadarki o evre adeta zorlu bir askeri talim parkuru gibidir. Yanlış anlar mı? Telefonunu istesem çok mu ileri gitmiş olurum? Acaba beni reddeder mi? gibi sonu gelmek bilmeyen sorularla boğuşmak zordur. Ama bir yandan da o içinizde bu kez galiba doğruyu buldum gibi hissi de heyecanlandırır. Denemekten vazgeçemezsiniz. Yani cennetteki o elmaya illaki bir ısırık atılacaktır. Ama hayal kırıklığı hakkınızı da saklı tutmak kaydıyla. Zaten önemli olan onunla mücadele etmektir. Nasıl mı?

Tanıştınız, konuştunuz, binlerce mesaj yazdınız ve nihayet buluşmaya karar verdiniz. Çok heyecanlısınız ve adeta o akşam Buckingham Sarayı’nda yemeğe davetliymişcesine özenle hazırlandınız. Harika bir gece olacağından kuşkunuz yok ve umarım ikinci buluşma için sabırsızlanacak derecede güzel geçer diye içinizden dua ediyorsunuz. Buluştunuz ve tıpkı her şey planladığınız gibi gittiği için mutluluğa bir adım daha attınız. Ancak bazı filmler her zaman mutlu son ile bitmez. İkinizden biri hayal kırıklığına uğrayabilir ya da beklentileri karşılanmadığı için devam ettirmek istemeyebilir. Şanslıysanız karşınızdaki kişi ikinci görüşme teklifinize kibarca hayır yanıtını verir. Ama eninde sonunda beklentilerinizin gerçekleşmeme durumu kalbinizi biraz kıracaktır. Sakin olun, bu gayet normal çünkü siz de her insan gibi etten ve kemiktensiniz. Duygularınızın karşılık bulamaması biraz sizi incitti o kadar. Ve evet şimdi yola devam etme sürecine giriyorsunuz. Bunun için şu birkaç küçük öneriyi yerine getirmeyi deneyerek başlayabilirsiniz.

1.       Rutinlerinize meydan okuyun

Bazen hayal kırıklığınızdan dolayı kendimizi suçlama eğilimine girebiliriz. “Galiba oldukça sıkıcıyım”, “sanırım yeterince güzel/yakışıklı değilim de onu etkileyemedim” gibi düşünceler kafamızda dolaşmaya başlar. Bu düşünceleri aklınızdan kovmak için yapacağınız ilk iş günlük rutinlerinizi bozmak olsun. İşe ya da evinize giderken hiç kullanmadığınız bir yol mu var? Onu keşfederek de başlayabilirsiniz. Tabii bunun yanında büyük çaplı rutin de bozabilirsiniz. Küçük çaplı bir şehirden kaçış, hiç tarzınız olmayan bir etkinliğe bilet almak gibi. Kafanızdan bu olumsuz düşünceleri yok etmek için iyi bir başlangıç olacak.

2.       Bu konu hakkında konuşmayı bırakın

Evet, yakın arkadaşlarınıza ya da varsa ortak arkadaşlarınıza bu buluşma ile ilgili ne kadar heyecanlandığınızı anlatan ve hatta artık onları neredeyse illallah ettirecek derecede cümleler kurdunuz. Ama olmadı ve artık sürekli ne kadar kötü hissettiğinizi anlatan, neden böyle olmuş olabilir, neden aramıyor ya da acaba onu kıracak bir şey mi yaptım gibi cümleler kurarak da karşınızdaki insanları üzmeye başlamış olabilirsiniz. Kendinize şunu hatırlatın. Hayatta ilk yaşadığınız hayal kırıklığı bu değil. Ve derhal bu süreç hakkında konuşmayı bırakın.

3.       Hayatta her zaman kendinize verecek bir şansınız olduğunu hatırlatın

İnsanı çoğu zaman yeni bir şeyler için adım atmakta zorlandıran şey korkularıdır. Hata yapma korkusu, yeniden incinme korkusu, bir kez daha bu duyguyu yaşamak istemiyorum korkusu gibi. Ama inanın dünyadaki her insan bu korkularına yenik düşerek harekete geçmeyi bıraksaydı insanlık bugünkü medeniyet seviyesine asla gelemezdi. Tüm yenilikler, icatlar, yeni başlangıçlar ve hatta soyumuzun devam etmesi bile bu yeniden deneyebilme arzusunun ürünüdür. O yüzden 100 kez aynı konuda hayal kırıklığı yaşasanız da 101. kez de kendinize vereceğiniz bir şansınız olduğunu hatırlayın.

Samuel Beckett’in dediği o meşhur söz var ya hani “Hep denedin, hep yenildin. Olsun yine yenil, daha iyi yenil! Kendinize hep bu sözü hatırlatın ve şimdiye kadar yapmış olabileceğiniz hataları ve strateji problemlerinizi gözden geçirin. Ve bakış açınızı değiştirip cevabı başka yerlerde ve başka yöntemlerle arayın.

Mesela gerçekten kişiliğinize uygun bir insanı bulmakta zorlanıyor musunuz? Sizin için bunu yapan bilimsel bir yöntemi denemeye ne dersiniz? eÇift’e hemen ücretsiz olarak üye olduktan sonra kişilik analiz testimizi çözebilir ve ideal çift metodu adını verdiğimiz yöntemle bulup size önerdiğimiz kişilerle tanışmayı deneyebilirsiniz. Hadi, vakit kaybetmeden eÇift’e gelin. Çünkü aşk burada başlar!