Aşk

İlk buluşmadan önce gerçekleri mutlaka söyleyin!

İnternette yeni birisi ile tanışıp arkadaş olmaya ve hatta duygusal bir ilişki kurmaya karar verdiniz. Tebrikler, her şeyden önce herkesin internetteki arkadaşlık sitelerini kullandığı ama herkese “deli misin internetten birisi ile mi tanışılır” dediği çağda harika ve cesur bir adım attınız. Ve bir de o kişiyi artık gerçek hayatta tanımaya karar verdiniz. Ama işler yolunda gitmezse?

Mesajlar, gülümsemeler gönderildi ve içinizden bir ses karşınızdaki insanla buluşmak için daha fazla beklememeniz gerektiğini söylüyor. Güvenlik ve diğer hususlarda elbette önleminizi aldınız. Bahsettiğimiz konu karşınızdaki kişinin size yalan söylemiş olduğu ya da sizin de ona bazı gerçekleri çok da açıkça söylemediğiniz ihtimali. O yüzden sonradan benzer durumlara düşmeyin diye bu ölümcül hatalardan en önemlilerini ele almaya karar verdik.

Her şeyden önce yaşam standartlarınız hakkında yalan söylemek size hiçbir şey kazandırmayacak. Türk filmlerinde gördüğümüz o zengin kız – fakir erkek hikâyelerinin sadece filmlerde olabileceği gerçeğini artık kabullendiğinizi düşünüyoruz. Maddi durumunuz, yaşadığınız yer ya da mesleğiniz hakkında söyleyeceğiniz bir yalan harika bir ilişkiyi başlamadan sonlandırabilir. Zaten sizi olduğunuz gibi sevmeyecek birisi için kendinizden ödün vermeye de ne gerek var? Unutmayın karşınızdaki kişi sizinle ciddi bir ilişki yaşamayı düşünürken çok kırılabilir ya da siz buluştuğunuz insanı çok beğenebilir ve yalan söylediğiniz için onu sonsuza dek kaybedebilirsiniz.

Hayatta iyi insanlar kadar kötü insanlar da var. İnsanları statülerine, mesleklerine ya da kazandıkları maaşlara göre değerlendiren insanlar maalesef var. Ve sırf bu insanların hayatına çoğu zaman çok güzel ya da çok yakışıklı diye girmek için yalan söyleyecek olmanız sadece bu ikiyüzlü durumun bir kısır döngüye dönüşmesine neden olacaktır. Düşünsenize internette birisiyle tanışıyorsunuz ve gerçekten yıllardır hayallerinizde yaşattığınız insanın o olduğunu fark ediyorsunuz. Hazırlanmalar, mesajlaşmalar, kalp çarpıntıları ve derken buluşma zamanı gelip çatıyor. Karşınızdaki kişi için özenle hazırlanmış, onu etkilemek için neler yapabilirim diye düşünmeye başlıyorsunuz. O da sizden çok hoşlanıyor ama hayatı hakkında bazı gerçekleri atladığı ya da çarpıttığı gerçeği var. Sonrası itiraf durumu. Sizi kaybetmekten de korkuyor ama bir yalan üzerine de ilişkinin kurulamayacağının farkında. Buluşmanızdan sonra size gerçeği itiraf etmek için mesaj ya da e-posta atıyor. Kalbinizin nasıl kırılacağını düşünün. Hala buluşma öncesi sırf karşınızdaki kişiyi etkilemek için söylediğiniz yalana değer mi?

Sizden gerçekten hoşlandığı için karşınızdaki kişi size bir şans daha verebilir. Ama bu ihtimal olsa bile o ilişkinin ne kadar sağlıklı olacağı konusu size kalmış. Bu sizin kendiniz olmayı ve kendi gerçeklerinizi kabullenemediğiniz sonucunu değiştirmeyecektir. Ve hiç kimse kendisini olduğu gibi benimseyen, eksikliklerini kabullenmeyen ve sahip oldukları ile yetinmeyi bilmeyen birisini eş olarak istemez. Hele mutlu bir yuva kurup çocuk doğurmak mı? Bu konuyu isterseniz bir kez daha etraflıca düşünün.

Uzun lafın kısası aslında başladığımız yere dönüyoruz. Karşınıza çıkacak kişi ister gerçek hayatta ister internette tanıştığınız biri olsun. Beklentilerinizin gerçekleşmemesi durumu ihtimali her zaman var. Ama elbette güvenilir ve gerçekten ciddi insanların bir araya geldiği bir platformu kullanmak da akılcı bir davranış olur.

eÇift’in titizlikle çalışan müşteri hizmetleri sayesinde her bir üye profili ve fotoğrafı onaylanmadan sizin karşınıza çıkarılmıyor. Üstelik şüpheli bulduğunuz bir durumu eÇift müşteri hizmetleri çalışanlarına mail atabilir ve sorununuzu iletebilirsiniz. Hala internette aşkı bulma konusunda çekinceleriniz mi var? Biz yine de önce bir www.eCift.com ‘ u deneyin deriz. Unutmayın aşk burada başlar!