Yaşam

77 yıl sonra mutluluğa kavuşmak : Döndü ve Mustafa’nın Aşk Hikayesi

14 Şubat’ın yoğunluğunda âşıklar el ele dolaşırken yalnızlığını daha da hissedenler için güne güzel ve iç ısıtan bir haber ile başlayalım dedik. Aşkın varlığına hala inanmadığını söyleyenlerin de bu haberden sonra hala aynı düşünecekler mi acaba?

Döndü ile Mustafa’nın aşkı 77 yıl sonra da olsa gelen bir mutluluk tablosu. Hani atalarımızın su akar yatağını bulur demesi gibi. Mustafa ve Döndü 77 yıl boyunca bambaşka hayatlar yaşayıp sonunda kaldıkları huzurevinde bulmuşlar birbirlerini. Evlenmişler, nikâhları kıyılmış. Şimdi mütevazı hayatlarını birlikte ama aşk dolu günlerle geçirmeye devam ediyorlar.

1938 yılında Kahramanmaraş’ın Sarıgüzel Mahallesi’nde başlayan aşk, Mustafa’nın babasının evliliğe karşı çıkması sonucu ayrılık ile sonuçlanmış. Döndü ’nün kendisinden 3 yaş büyük olduğu için evlenmelerine karşı çıkıldığını söyleyen Mustafa, ardından aşkını da kalbine gömüp askere gitmiş. Döndüğünde Döndü ‘nün evlendiğini öğrenmiş ve baba evinden ayrılarak Göksun’un Çardak ilçesinde kendine yeni bir hayat kurmuş. Tam da masallarda filmlerde olacak cinsten olan aşk külleneceği yerde yıllar boyu alevlenmiş.

Mustafa Karakoyun yeniden birbirlerini buluşları ve evliliğe giden süreci şu şekilde gelişmiş. Karakoyun, eşi vefat edince de bir yıl önce Elbistan ilçesindeki huzurevinde yaşamaya başlamış. Huzurevinde, 77 yıl önce sevdalandığı, burada 2 yıldır kalan Döndü Kıraç ile karşılaşan Karakoyun, onunla evlendi. Bu “gecikmiş” evlilik, 5 ay önce gerçekleşti. Çift, şimdi Çardak Mahallesi’nde mutlu bir evlilik hayatı yaşıyor. Kendilerine ait evde birbirlerine yoldaş olan çiftin mutlulukları ise görülmeye değer.

Yıllar sonra kavuştuğu eşine gözü gibi bakan Karakoyun, ilk günkü gibi çok sevdiğini söylüyor: “Sevmesem alır mıydım, kendisi ölene kadar başımın tacıdır. Hastalandığı zaman hastaneye götürüyorum, yürüyüş yapıyoruz ve ev işlerinde yardımcı oluyorum.”

Uzun lafın kısası onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine! eÇift ekibi olarak kendilerine mutluluklar diliyoruz. Umarız ki aradan geçen 77 yılın eksikliğini hiç hissetmeden yaşamlarına devam ederler. Ve hala aşk yok diyenler için diyebiliriz ki aşkı hiç hissetmemiş olmanız onun varlığının gerçeğini değiştirmez. Sevmeye inanın yaşamak zor bir oyun!

Kaynak: Posta Gazetesi