eÇift

Aşkta Dijital Devrimi Yaşıyoruz

 

Türkiye’de kurulan internet şirketi eCift.com, sunduğu sanal platformda bilimsel araştırmalara dayanan kişilik analiz testi ve yenilikçi eşleştirme sistemi  sayesinde mutlu ve ciddi bir ilişki arayan üyeleri bir araya getiriyor.

2011 yılında sermaye yatırımcısı 3TS Capital Partners’ın Cisco Büyüme Fonu’ndan 3 milyon Euro yatırım alan eCift.com,  5 milyondan fazla kullanıcısına hizmet veriyor. eÇift’in hedefi 2 yıl içinde 10 milyon üyeye ulaşmak, son 2 yılda şirket %50 büyüme kaydetti, Almanya’dan da yaklaşık 300.000 kayıtlı üye var. Şu an ayda yaklaşık 100.000 yeni üye sisteme kayıt oluyor.

eÇift’in pazarlama direktörü Seda Dağaşan aşktaki dijital devrimi şöyle anlatıyor:

”Günümüzde insanların en büyük sorunu yeni insanlarla tanışacak zaman bulamamaları. Yoğun çalışanlar, üniversiteden sonra sabit bir çevrede sıkışıp kalanlar yalnız kalıyor. Çoğu kişi de bulundukları sosyal çevrede kendilerine uygun birilerinin olmamasından şikayetçi. Bu bağlamda arkadaşlık siteleri ihtayaçlarına en iyi cevabı veriyor.Yeni bir ilişkiye dijital ortamda başlayıp,dijital küsen ve barışan sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Bu nedenle ‘Aşk ve ilişkiler’gibi kavramalarında bir evrimleşme süreci var. Geçmişte analog aşklar yaşanırdı, şimdi ise aşklar  arkadaşlık sitelerinde farklı şehir hatta ülkelerden kişilerin iki ekran  karşısında birbirinin gözlerinin içine bakması ve mail ile iletişime geçmesi  olarak evrimleşti. İkili ilişki iletişiminde şüphesiz bir bilinç değişimi yaşanıyor. En önemli dönüm noktası  sosyal medya kanalları ve arkadaşlık sitelerinin büyük bir ivme ile artması.”

EÇift’in üyelerinin %25’i boşanmış, Almanya’da daha çok kadın üyesi var. eÇift üyelerinin sanal ortamda eşlerini bulmak için internet başında geçirdikleri süre günde 4,5 saate kadar çıkabiliyor. Siteyi aktif olarak kullanan üyeler ise bir haftada ortalama 46 kez siteyi ziyaret ediyor ve her ziyaretlerinde ortalama 42 farklı profili inceliyorlar! Mayıs – Ağustos aylarında site ziyaretçi sayısı ve sitede geçirilen süre %50 oranında artıyor.En düşük dönem Ocak Ayı, en yüksek dönem ise Ağustos ayı. eÇift üyeleri en çok 21:00 – 24:00 saatleri arasında siteye giriş yapıyorlar. Mesai saatiyle beraber sitenin trafiği de hızla artıyor. eCift.com üzerinde en çok vakit geçiren üyelerin meslek grupları ise sırasıyla şöyle: Öğretmen, emekli, mühendis, muhasebeci, turizmci, tekstilci, doktor, yönetici, mimar, bankacı.

Tüm dünyada yapılan evliliklerin %17 sini internetten tanışan çiftler yapıyormuş. Ayrıca ABD’deki tüm evliliklerin %2’sini internetten tanışan çiftler gerçekleştiriyor.