Aşk

Çevrimiçi tanışmak mı yoksa çevrimdışı tanışmak mı daha zor?

21. Yüzyılda yaşıyorsunuz. Akıllı telefonlarınız, tabletleriniz ya da internetle çalışan herhangi bir cihaz ile neredeyse yapamadığınız hiçbir şey yok. Uçak bileti satın almaktan, evinizin alışverişine kadar her şeyi bir tuşla halledebiliyorsunuz. Ve hala internetten birisi ile tanışmak konusunda ön yargılarınız var öyle mi? Belki de bu konuyu çevrimiçi mi yoksa çevrimdışı mı bir insanla tanışmanın zor olduğunu anlatacağımız yazımızı okuduktan sonra yeniden düşünmelisiniz.

Önce internetteki bir arkadaşlık sitesinde birisiyle tanışma ihtimali üzerine konuşalım. Diyelim ki eÇift’te ücretsiz bir profil oluşturdun. Sana en uygun üyenin bulunabilmesi için gerekli tüm test sorularına içtenlikle cevap verdin. Profilinde karşındaki kişinin seni tanıyabilmesi için kişiliğin, fiziksel özelliklerin, hayat standardın ve yapmayı sevdiğin aktiviteler hakkındaki bilgileri doldurdun. Üye önerilerinden ya da arama kriterlerine göre birini beğendin. Ardından hemen gülümseme, ısınma turu daveti ya da mesaj gönderdin. Eğer karşındaki kişinin ilgisini profilinle çekebildiysen tebrik ederiz, gerekli başarıya ulaştın. Sadece arkadaşlarınla sinemaya gitmek için internetten film bakıp bir bilet almak için harcayacağın kadar zamanı harcayarak yeni bir aşka merhaba demiş bile olabilirsin. Şimdi ise madalyonun diğer yanından bakalım.

İnternette tanışmak bu amaç doğrultusunda bir araya gelindiği için çok kolaydır. Gerçek hayatta da arkadaşların aracılığıyla tanışmak, görücü usulü ile tanışmak, sosyal bir çevrede tanışmak, okulda işte ya da bir cafede tanışmak gibi birçok opsiyonun var, kabul ediyoruz. Peki karşındaki kişinin tepkisi her zaman beklediğin gibi mi olacak? Ya da arkadaşların aracılığıyla tanıştırılacağın bir kişiyle buluşmadan önce yaşayacağın o haklı stresi bir düşün. Ne giysem, heyecanlı olduğumu nasıl belli etmesem, nereye gitsek, ne sevdiğini, nelerden hoşlandığını bilmiyorum ki küçük bir jest yapsam diye kendini yeyip bitiren sorular sorduğun anları bir düşün. Düşünürken bile gününün yarısı çoktan gitmiş olabilir. J

Tüm bunların dışında internette tanışmak istediğiniz bir insana bir merhaba demek ya da bir mesaj atmak çok daha az cesaret gerektirecek bir durumdur. Keşke öyle olmasa ama toplu taşımada ya da bir cafede beğendiğiniz birine gidip merhaba sizinle tanışmak istiyorum dediğinizde çoğu zaman beklediğiniz tepkiyi alamayabilirsiniz. Bunu garipseyen, korkan ya da etrafında kamera var mı diye bakınan insanlarla karşılaşabilirsiniz. Diyelim ki olumsuz bir tepki almadınız ancak bu kez de yeniden iletişim kurmak için telefon numarası, e-mail ya da sosyal medya hesaplarından birine ihtiyacınız olacak. Karşınızdaki kişi sadece merhabanıza karşılık verip hayatına devam etmek istiyor da olabilir. Yani uzun lafın kısası o ilk buluşmayı çevrimdışı tanışma ile ayarlayabilmeniz için gerçekten çok çabalamanız gerekebilir. Peki ama neden kolayı varken zoru ile uğraşasınız? Üstelik yetişkin bireyler olarak günümüzün çoğunu iş ortamında geçirdiğimizi var sayarsak bu tanışma için ayıracağımız zaman neredeyse hafta sonuna sıkışmak zorunda kalacak. Onun için siz şimdi harekete geçip işi kolay yoldan çözümleyin.Nasıl mı yapacaksınız?

Dilerseniz masaüstü bilgisayarınızdan, dilerseniz de mobil aplikasyonundan eÇift’e ücretsiz üye olarak başlayabilirsiniz. Bilimsel ideal çift metodu ile size uygun üyeleri bulabilmemiz için testimizi çözmeniz ve profil bilgilerinizi doldurmanız yeterli. Siz harekete geçtikten sonra aşk eÇift’e gelip sizi bulacaktır!