Aşk

Kadınlar, Bay Doğru’yu Neden İnternette Arıyorlar?

İnternet, çağımızın ekmek ve su kadar gerekli bir gerçeği artık. Herkes bu konuda sanıyoruz ki artık hemfikir. Sevmek, sevilmek ve mutlu olmak gibi çok önemli bir ihtiyaç için kişiliğinize, yaşam tarzınıza ve hayata bakış açınıza uygun bir insanı bulmak için de artık interneti kullanıyoruz. Peki kadınların internette artık daha çok eş aramasının nedenlerini biliyor musunuz?

Modern zamanlarda da gün 24 saat olmasına rağmen sanki her şey herkes için daha zamansız. Çoğu şey için zaman yetmiyormuş gibi hissettiriyor. İşte en büyük sebeplerden biri bu zaman meselesi. En azından kadınlar iş hayatına daha çok entegre oldukça sorumluluklarının daha fazla arttığını belirtiyorlar. İster bekar, ister boşanmış olsunlar kadınlar yeni bir ilişki için artık gereksiz zaman kaybetmek istemediklerini söylüyorlar. İnternetin de bu açıdan çok faydalı olduğunu çünkü karşınızdaki kişiyi hızlandırılmış bir şekilde tanıyabildiğinizi de ekliyorlar. Buna ek olarak; özellikle boşanmış ve çocuklu kadınlar yeni bir aile kurmadan ya da ilişkiye başlamadan önce daha ihtiyatlı davranmak zorunda olduklarını ve çocuklarının bu değişimden en az düzeyde etkilenmelerini istediklerini söylüyorlar.

Bunun yanında kadınların ilişki kurma biçimlerinin erkeklerden çok farklı olması da interneti tercih etmelerine neden oluyor. Kadınlar, erkekleri tanırken kendisiyle iletişim kurmaya özen gösteren, iletişim becerileri gelişmiş ve sonuç odaklı olmayan insanları tercih ettiklerini, internetteki arkadaşlık sitelerinin bunun için biçilmiş kaftan olduğunu söylüyorlar. Elbette kadın ve erkek sınırlarının keskinleştirilip bir genel geçer kurala dönüştürülemeyeceği aşikar. Fakat erkeklerin çoğu zaman sadece hoş zaman geçirip hayata devam etme konusunda kadınlardan daha istekli olduğunu da belirtiyorlar. Bu yüzden gerçekten sonu evlilik gibi ciddi bir olayla bitecek bir ilişki için kendilerini dinleyen erkeklere ihtiyaçları olduğunu söylüyorlar. Bu yüzden internette sohbet ederek tanışma olanağının da tercihleri etkilediğini söyleyebiliriz.

Son olarak ise internetten tanışmanın ekonomik olarak çok daha masrafsız olduğunu belirtiyorlar. Örneğin bir buluşmaya gittiklerinde giyim kuşam ve kuaför masrafı gibi konulara erkeklerden daha çok para harcadıklarını bunun da ekstra bir ekonomik yük doğurduğunu söyleyen kadınlar bulunuyor. O yüzden eğer internetten tanıştıkları bir erkek ile buluşacaklarsa o kişinin bu çabaya gerçekten değmesi gerektiğini de ekliyorlar.

Uzun lafın kısası kadınlar bay doğruyu ararken erkeklere göre çok daha seçici ve ince eleyip sık dokuyan bir tavra sahipler. Eğer siz de hala aradığınız kişiyi bulma konusunda arayış içerisindeyseniz belki de çoğu kadın gibi yönteminizi değiştirmelisiniz. İnternette güvenli bir şekilde aradığınız özellikteki kişileri , dolduracağınız bir kişilik analiz testi ile kolayca aramaya ne dersiniz mesela?

eÇift ile bunları sadece 20 dakikanızı ayırarak başarabilirsiniz. Hemen şimdi ücretsiz bir şekilde eÇift’e kayıt olun, bay doğruyu uzaklarda aramayın. Üstelik artık eÇift mobil uygulama sayesinde zamandan daha da tasarruf edebilir, dilediğiniz yerde dilediğiniz zaman aradığınız aşkı bulma fırsatını değerlendirebilirsiniz.